Савченко закликала українців не вірити проросійським ЗМІ і переходити на українську мову

Савченко закликала українців не вірити проросійським ЗМІ і переходити на українську мову

27 Травня 2016
1018
27 Травня 2016
13:30

Савченко закликала українців не вірити проросійським ЗМІ і переходити на українську мову

1018
Звільнена 25 травня з російського СІЗО українська військова Надія Савченко закликала громадян України не вірити неправдивій інформації з проросійських ЗМІ.
Савченко закликала українців не вірити проросійським ЗМІ і переходити на українську мову
Савченко закликала українців не вірити проросійським ЗМІ і переходити на українську мову

Про це вона сказала 27 травня на прес-конференції, повідомляє «Українська правда».

«Про чиновників, телеканали і все решта… Я розумію, що це формує свідомість, але ці телеканали були і є, і говорять і будуть говорити – я не зможу прикрити всі ці телеканали, я їх навіть не знаю», – сказала Надія Савченко.

Льотчиця додала: «Люди, та не давайте ви себе обдурити. Говорять вони російською, ясне діло, проросійську якусь політику ведуть – це комусь робить мозок, але я сподіваюся, що не всі дурні», – сказала пані Савченко.

Вона порадила навчитися робити власне серце стійким до подібної інформації, «щоб якщо в голову закладається інформація, що тебе дурять, то серце не дало схибити тобі».

«Я не можу поділитися своїм розумом з людьми, я не можу поділитися своїми відчуттями…», – долала Надія Савченко.

Також на прес-конференції військова, яка також є народним депутатом фракції «Батьківщина», сказала, що зараз не вважає за потрібне нав’язувати українську мову громадянам України. Проте пані Савченко переконана, що в майбутньому в офіційному просторі має функціонувати лише українська.

«Як я бачу майбутнє України – то так, тільки українська мова, тільки українські телеканали. Ми не така велика держава, щоб розбивати… Ми будемо робити Україну для українців українською. Якщо зараз до цього хтось не дійшов, то (згодом – Ред.) ви зрозумієте, що ви любите цю державу, любите Україну всім серцем і готові заради неї змінюватися», – заявила Надія Савченко.

Нагадаємо, 25-го травня відбувся обмін Надії Савченко на російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова. Того ж дня пані Савченко прилетіла додому літаком Президента України.

Згодом з’ясувалося, що Президент Росії Володимир Путін помилував Надію Савченко своїм указом. Водночас російські ЗМІ повідомляють, що прохання президенту РФ про помилування Надії Савченко подали родичі загиблих на Донбасі журналістів ВДТРК (канал «Россия 1»).

Журналісти активно обговорювали в соціальних мережах повернення української льотчиці додому.

Як повідомляв «Детектор медіа»,  22 березня Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» Ігоря Корнелюка й Антона Волошина під Луганськом підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за «вбивство журналістів» присудили 18 років, за «замах на вбивство» мирних громадян – 4 роки і штраф за «незаконний перетин кордону».

Сепаратисти захопили Надію Савченко в полон 17 червня 2014 року, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. Тож в неволі українська льотчиця провела 708 днів.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду