Журналістів не пускають у зону, де Порошенко зустрічатиме Савченко- ЗМІ ведуть трансляцію  (ВІДЕО)

Журналістів не пускають у зону, де Порошенко зустрічатиме Савченко- ЗМІ ведуть трансляцію (ВІДЕО)

25 Травня 2016
1964
25 Травня 2016
14:14

Журналістів не пускають у зону, де Порошенко зустрічатиме Савченко- ЗМІ ведуть трансляцію (ВІДЕО)

1964
Кортеж Президента України Петра Порошенка прибув до столичного аеропорту «Бориспіль» для зустрічі літака із Надією Савченко.
Журналістів не пускають у зону, де Порошенко зустрічатиме Савченко- ЗМІ ведуть трансляцію  (ВІДЕО)
Журналістів не пускають у зону, де Порошенко зустрічатиме Савченко- ЗМІ ведуть трансляцію  (ВІДЕО)

Про це повідомляє «Українська правда».

Автомобіль заїхав безпосередньо на злітну смугу. Журналістів у цю зону не пускають.

Журналісти перебувають на вулиці біля зали офіційних делегації. Вони повилазили на паркан, аби бачити злітну смугу. Журналісти припускають, що Надя Савченко не вийде на публіку в аеропорту, а виступить із заявою згодом.

ЗМІ також ведуть пряму трансляцію із аеропорту. Водночас невідомо, в якому саме аеропорті приземлиться літак з Надією Савченко.

Станом на 15.00 стало відомо, що літак Президента України, на борту якого перебуває народний депутат Надія Савченко, приземлився Україні. Про це повідомив Петро Порошенко у себе в Twitter.

Раніше стало відомо, що літак Президента України з Надією Савченко на борту вилетів з Ростова-на-Дону до Києва. Літак з українською депутатом Надією Савченко має приземлитися в аеропорту Бориспіль орієнтовно о 14.43. 

Прес-служба глави держави повідомила, що у середу, 25 травня, о 15.15 Президент Петро Порошенко зробить заяву для засобів масової інформації (вул. Банкова, 11). Очікується, що заява буде присвячена звільненню Надії Савченко.

Адвокат засудженої в Росії української військовослужбовцем і народного депутата Надії Савченко Микола Полозов анонсував на 26 травня прес-конференцію, присвячену процесу її звільнення.

«Завтра в Києві в прес-центрі Укрінформ о 14.30 відбудеться прес-конференція присвячена визволенню Наді Савченко. Розповімо, як зробили це», - цитує його «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляє російське видання «Коммерсант», остаточна домовленість про обмін української льотчиці Надії Савченко на російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова була досягнута в ході вчорашніх нічних телефонних переговорів в «нормандському форматі». У бесіді брали участь лідери Німеччини, Франції, Росії та України.

Літак з військовослужбовцями ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим приземлився в одному з аеропортів Москви, повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» інформоване джерело.

Станом на 15.00 стало відомо, що літак Президента України, на борту якого перебуває народний депутат Надія Савченко, приземлився Україні. Про це повідомив Петро Порошенко у себе в Twitter.

Надія Савченко в аеропорту «Бориспіль» під час спілкування з журналістам подякувала за підтримку. «Якби люди не говорили, то політики б мовчали вічно, тому дякую людям. Хочу сказати дякую тим, хто бажав мені добра, тому що завдяки вам я вижила. Дякую тим, хто бажав мені зла, тому що на зло вам я вижила. Дякую тим, хто був в байдужим, дякую за те, що не заважали», – сказала вона. «Я готова покласти своє життя на полі бою за Україну», – також заявила Надія Савченко, яку цитує «Радіо Свобода». 

Нагадаємо, 18 квітня  Колегія суддів Голосіївського районного суду Києвавизнала винними російських військовослужбовців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичній організації, здійсненні теракту. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна.

Після  вироку стало відомо, що захист Надії Савченко обговорить свої дії щодо можливого обміну її на росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва із адвокатом ГРУшників. За словами її адвоката Іллі Новикова, обмін стане можливим після вступу вироку у законну силу в Україні (23 травня). Водночас стало відомо, що захисники Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва  планують оскаржити вирок, що означатиме відтермінування обміну.

Раніше інший адвокат українки Марк Фейгін повідомляв, що рішення щодо обміну Надії Савченко  не варто очікувати протягом кількох днів після оголошення вироку росіянам.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за «вбивство журналістів» присудили 18 років, за «замах на вбивство» мирних громадян – 4 роки і штраф за «незаконний перетин кордону».

Фото: АПУ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1964
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду