Видання «Крим.Реалії» не припинятиме роботу попри блокування у Росії і Криму

Видання «Крим.Реалії» не припинятиме роботу попри блокування у Росії і Криму

13 Травня 2016
1594
13 Травня 2016
10:27

Видання «Крим.Реалії» не припинятиме роботу попри блокування у Росії і Криму

1594
Керівник інтернет-видання «Крим.Реалії», проекту української редакції «Радіо Свобода», Володимир Притула заявив, що заборони з боку Росії не зупинять роботи сайту.
Видання «Крим.Реалії» не припинятиме роботу попри блокування у Росії і Криму
Видання «Крим.Реалії» не припинятиме роботу попри блокування у Росії і Криму

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Володимир Притула наголосив, що російські органи не попереджали офіційно ні сайт, ні «Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода» загалом, що мають претензії до змісту публікацій, перш ніж у середу, 11 травня, почати блокувати доступ до «Крим.Реалії» у Криму і в Росії.

Нагадаємо, з 11 травня на території Росії і окупованого нею Криму почав блокуватися доступ до інтернет-видання «Крим.Реалії». Підконтрольна Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що готує матеріали для повного блокування сайту.

Генеральна прокуратура Росії підтримала позицію російської прокуратури Криму й підготувала вимогу обмежити доступ до сайту до російської Федеральної служби нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд), і нині доступ до сайту заблокований.

Керівництво корпорації «Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода» (RFE/RL) заявляє, що засуджує блокування у Росії та в окупованому нею Криму доступу до сайту «Крим.Реалії».

Комітет захисту журналістів заявив, що влада Росії повинна припинити блокування сайту «Крим.Реалії», який є проектом української редакції «Радіо Свобода».

У квітні ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну проти журналіста Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ».  За словами Миколи Семени, йому оголосили підозру через те, що він нібито написав статтю «Блокада - необхідний перший крок до звільнення Криму» у вересні 2015 року. Стаття була розміщена на сайті «Крим.Реалії» – проекту «Радіо Свобода». Автор матеріалу в рубриці «Думка» – кримський політолог Валентин Гончар.

Так звана «прокурор»  окупованого півострова Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста за статтею російського законодавства про «сепаратизм» за публікації в ЗМІ. Пізніше стало відомо, що мова йде про Миколу Семену. Вона також заявила, що її відомство готує  матеріали для повного блокування інтернет-проекту «Крим. Реалії».

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович  заявила, що занепокоєна повідомленнями про погрози та затримання Миколи Семени в Криму.

Водночас корпорація  «Радіо Вільна Європа» – «Радіо Свобода» заявила, що у зв’язку з новими діями фактичної російської влади в окупованому Криму проти журналістів, серед яких є кореспонденти «Радіо Свобода», не припинить професійно висвітлювати події для людей, які цього потребують, і не припинить захищати своїх колег.

Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України відкрила кримінальні провадження у зв'язку обшуками у кримських журналістів, які були проведені російськими силовиками в окупованому Криму 18-19 квітня.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду