«Укрзалізниця» поскаржилася Нацраді на «Інтер» за поширення недостовірної інформації

«Укрзалізниця» поскаржилася Нацраді на «Інтер» за поширення недостовірної інформації

27 Квітня 2016
1794
27 Квітня 2016
16:18

«Укрзалізниця» поскаржилася Нацраді на «Інтер» за поширення недостовірної інформації

1794
ПАТ «Укрзалізниця» подало скаргу до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на телеканал «Інтер» за поширення недостовірної інформації про діяльність залізничної галузі
«Укрзалізниця» поскаржилася Нацраді на «Інтер» за поширення недостовірної інформації
«Укрзалізниця» поскаржилася Нацраді на «Інтер» за поширення недостовірної інформації

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті компанії.

У своєму листі до Нацради та до голови правління ПрАТ «Телеканал "Інтер"» державна компанія-перевізник вимагає спростувати відомості, що були поширені в одному з випусків інформаційно-аналітичної програми «Подробности» від 20 квітня 2016 року та на офіційному сайті podrobnosti.ua. У сюжеті «В Укрзалізниці» нашли "смотрящих" Януковича» йдеться про засідання Комітету з національної безпеки та оборони, на якому народні депутати, зокрема Іван Винник (БПП) і позафракційний Віктор Чумак, заявили про корупційні схеми на підприємстві (згадуються порушення на мільярди гривень) та причетність до нього людей, наближених до Віктора Януковича. Ведуча випуску повідомила, що журналісти «Подробностей» проведуть власне розслідування з цього приводу. 

«Поширена журналістами телеканалу "Інтер" інформація щодо діяльності ПАТ "Укрзалізниця" не відповідає дійсності, не підтверджена жодними документами; не є інформацією, яка містилася в офіційних повідомленнях або одержана від органів влади у письмовій формі; не є дослівним цитуванням заяв, виступів чи посадових осіб органів влади; не є інформацією, яка є дослівним відтворенням матеріалів, поширених іншими засобами масової інформації, що є порушенням вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення"», – йдеться в заяві «Укрзалізниці».

У коментарі «Детектору медіа» начальник департаменту інформаційної політики і зв'язків із суспільством ПАТ «Укрзалізниця» Данило Ваховський повідомив: компанія очікує письмового спростування інформації, що принижує ділову репутацію підприємства, на сайті та в ефірі програми «Подробности». У разі відмови телеканалу «Інтер» опублікувати таке спростування «Укрзалізниця» подасть два позови до суду – перший, за фактом оприлюднення недостовірної інформації, вже готується.

Нагадаємо, що раніше ГО «Детектор медіа» у своїх моніторингах повідомляла про недотримання журналістських стандартів у висвітленні роботи «Укрзалізниці» телеканалами «Україна» та ICTV (моніторинг за 14-19 березня 2016 року).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду