Вийшов перший роман українського журналіста Олега Полякова

Вийшов перший роман українського журналіста Олега Полякова

23 Червня 2015
2208
23 Червня 2015
12:00

Вийшов перший роман українського журналіста Олега Полякова

2208
Вийшов перший роман українського журналіста Олега Полякова
Вийшов перший роман українського журналіста Олега Полякова
Київське видавництво «Країна мрій» випустило дебютний роман українського журналіста Олега Полякова «Рабині й друзі пані Векли». Це перший великий художній твір автора, котрий до цього мав прозові публікації лише в періодиці, зокрема в журналах «Кур'єр Кривбасу», «Школа Вільних Мистецтв», деяких інтернет-виданнях.

 

Автор вважає свій роман спробою побудови альтернативного світу, який би не послуговувався поняттями реальності, як це, на його думку, робить журналістика, а мав би цілком самодостатню логіку і власні закони. «Проза - це снігова куля, що котиться з гори, з неминучістю збільшуючись в обсязі і підминаючи під себе все більше слів, подій, ситуацій, сюжетів. Автор повинен максимально стримувати свою волю і не втручатися в цей сакральний рух до його логічного завершення», - вважає Олег Поляков.

 

На питання, про що його роман, автор відповів: про долю. «Доля веде покірного, непокірного доля тягне», - сказав колись Сенека, і з того часу нічого не змінилось. Це роман про долю, яка завжди незбагненна і має свою етику й естетику. Можна сказати, що доля є головною дійовою особою цього твору», - наголосив Олег Поляков.

 

«Хрещеними батьками» роману стали відомий письменник Юрій Андрухович і журналіст Андрій Куликов.

 

Юрій Андрухович звернув увагу на непритаманну новачкам майстерність автора: «Дебютний роман Олега Полякова читається так, наче автор насправді не дебютант, а досвідчений і вмілий майстер оповідацтва. Іноді закрадається думка про містифікацію, яку, проте, найкраще відганяти геть: зрештою, яка різниця? Головне - що на цьому світі одним хорошим романом більше. А якщо все-таки і справді дебют, то маємо додатковий привід для радості - далі буде».

 

Андрій Куликов виділив детективну основу головних ліній роману: «Це роман несподіванок - що стосуються сюжету, персонажів і трактування цінностей. Знайомі, здавалося б, поняття набувають нових значень. Автор, ретельно виписуючи події, втім, залишає чимало простору читацькій уяві: адже про те, що і як відбудеться на наступній сторінці, можна лише здогадуватися. І це захопливо».

 

Втім, деякі видавництва не наважились друкувати роман, мотивуючи це тим, що твір не має чіткого жанру, а відтак - і цільової аудиторії. Однак редактор видавництва «Країни мрій» Наталя Тисовська має іншу думку з цього приводу: «Рабині й друзі пані Векли» - роман нестандартний, атмосферний, фантасмагоричний, з гарними характерами, гумором, написаний доброю образною мовою. І головне - це такий собі мейнстрім, який цілком може мати і комерційний потенціал. Мені здається, твір має шанси отримати чимало схвальних відгуків».

 

Роман «Рабині й друзі пані Векли» можна придбати в книжкових мережах КС, «Буква», книгарні «Є», в інтернет-магазині knigka.ua та інших.

 

Наразі автор працює над другим своїм романом.  

 

Олег Поляков є співробітником прес-служби українсько-швейцарського фонду Risk Reduction Foundation. Раніше працював в Українськый асоціації видавців періодичної преси (УАВПП), був редактором газети «Павлоградські відомості», кількох галузевих журналів з бізнес-освіти, «третього сектора», будівництва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду