Яценюк заявив, що Фірташ має бути притягнутий до відповідальності у США

Яценюк заявив, що Фірташ має бути притягнутий до відповідальності у США

9 Червня 2015
2551
9 Червня 2015
19:20

Яценюк заявив, що Фірташ має бути притягнутий до відповідальності у США

2551
Яценюк заявив, що Фірташ має бути притягнутий до відповідальності у США
Яценюк заявив, що Фірташ має бути притягнутий до відповідальності у США

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час виступу в Атлантичній  Раді у Вашингтоні в ході робочого візиту до США заявив, що уряд усунув Дмитра Фірташа від  участі в енергетичному секторі країни і цей український олігарх, який є мажоритарним власником групи каналів «Інтер»,  має бути притягнутий до відповідальності у США. Про це йдеться на Урядовому порталі.

 

Про це він сказав у вівторок, 9 червня,  , передає прес-служба Кабінету міністрів.

 

Арсеній Яценюк сказав, що уряд України здійснив системні зміни в енергетичному секторі. «Ми усунули олігархів та посередників, які, як вампіри, існували в сфері українського "Нафтогазу". У тому числі й пана Фірташа, який перебуває під слідством ФБР», - наголосив прем'єр-міністр.

 

«Ми переконані, що цей український олігарх має бути притягнутий до відповідальності у США», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

Він також підкреслив, що в Україні вже втілюється «всеохопний порядок денний антикорупційної програми». Уряд робить кроки для подолання корупції як на найвищому рівні, так і «на рівні інспекторів, митників, міліціонерів, прокурорів, суддів».

 

Нагадаємо, Нагадаємо, Дмитро Фірташ знаходився під арештом з 12 березня 2014 року, поліція Австрії затримала його у Відні (Австрія) у зв'язку з розслідуванням Федеральним бюро розслідувань США справи про корупцію індійських чиновників при реалізації інвестиційного проекту в Індії в 2006 році, у якому олігарх нібито брав участь. Йому могло загрожувати від 20 до 50 років тюрми і конфіскація майна.

 

При цьому Дмитро Фірташ заявив, що дані обвинувачення «абсурдні та безпідставні», а запит США на його екстрадицію є політично мотивованим.

 

США видали запит на екстрадицію підозрюваного. 21 березня 2014 року земельний суд Відня у кримінальних справах звільнив під заставу у 125 млн євро Дмитра Фірташа, затриманого  за запитом ФБР за звинуваченням у хабарництві та організації злочинної групи.

 

30 квітня Земельний суд Відня по кримінальних справах (Австрія) відмовив у запиті Мінюсту США про екстрадицію олігарха Дмитра Фірташа, власника медіагрупи «Інтер».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», МВС відкрило два кримінальні провадження стосовно канала «Інтер». 26 травня Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України повідомило, що проводить розслідування щодо незаконної передачі акцій телеканалу «Інтер» і незаконного контролю за редакційною політикою каналу. Згідно  інформацією МВС, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

30 березня група депутатів від «Народного фронту» попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінив це як спробу політичного тиску на канал.

 

14 квітня стало відомо, що Генпрокуратура розслідує викуп частки «Інтера» у «Первого канала» компанією GDF Media Limited і Inter Media Group Limited Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна як фінансування терроризму. Крім того у прокуратурі в іншому кримінальному провадженні розслідують  можливу підробку підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду