Знімальна група збирає кошти на постпродакшн фільму «Міна» про війну на сході України

Знімальна група збирає кошти на постпродакшн фільму «Міна» про війну на сході України

3 Лютого 2015
5976
3 Лютого 2015
12:29

Знімальна група збирає кошти на постпродакшн фільму «Міна» про війну на сході України

5976
Знімальна група збирає кошти на постпродакшн фільму «Міна» про війну на сході України
Знімальна група збирає кошти на постпродакшн фільму «Міна» про війну на сході України

Творча група художнього короткометражного художнього фільму «Міна» (Once upon a mine) закінчила зйомку матеріалу на Донеччині і збирає кошти на постпродакшн стрічки через краудфандинг. Про це розповідається на сторінці проекту на сайті «Велика ідея».

 

Прем'єра фільму запланована на Міжнародному кінофестивалі в Каннах.

 

Творча група проекту «Міна» вважає художню форму подачі найбільш зрозумілою для глядача, яка дозволить їм відчути реальність, в якій живуть мільйони українців в зоні бойових дій.

 

«Інформаційні повідомлення не передають і частки тих емоцій і потрясінь, що вирують в епіцентрі конфлікту. Можливо, саме тому чимало людей у мирних містах України та Європи сприймає війну на Донбасі відсторонено та стримано, як щось далеке. Ми ж хочемо дати можливість глядачам відчути, прожити, зануритись у реальність, в якій сьогодні живуть мільйони українців. Фільм «Міна» - це наша спроба відображення дійсності через художню форму, яка завжди була простішою та зрозумілішою для глядача», - зазначають творці фільму.

 

Головний герой стрічки - художник Гена, який мріє виїхати з Донбасу до Києва

 

У стрічці «Міна» йдеться про молодого художника з Донбасу Гену, якого не розуміють дівчина, родина та односельці. «Прагнучи миру, можливості творчої самореалізації і ствердження своїх громадянських позицій, хлопець вирішує втекти до Києва. До автобусу в краще життя залишаються лічені години, але тут на його шляху постає справжня та доволі серйозна перешкода, що може лишити його життя...», - анонсує команда фільму.

 

З офіційного трейлеру фільму стає зрозуміло, що подолавши майже всі перешкоди на шляху до своєї мети, хлопець в останній момент наступає  на міну і не знає, що робити далі.

 

Режисером стрічки став Vofka Solovey, над сценарієм він працював разом з Алексом Гавриленком. Оператором стрічки стала Олександра М'ясникова. Продюсують фільм «Міна» Назар Бонка, Тимофій Нагорний, Дмитро Міщенко, Олексій Толкачов, Лідія Білас та інші.  Головні ролі у фільмі «Міна» виконали Слава Ніконоров, Тетяна Кравченко та Юрій Яковлев-Суханов.

 

Зйомки стрічки відбувались на звільнених від сепаратистів територіях Донеччини

 

Для зйомок фільму творча группа вирушила до звільненої частини Донеччини.

 

«Найперше, ми зібрали чудових акторів, які зуміли не просто зіграти, а прожити сценарій стрічки. Далі, за власні кошти, зусиллями однодумців та спонсорів ми провели зйомки фільму. Для того, щоб якомога точніше відобразити реальність, наша творча група вирушила до визволеної частини Донецької області та відвідала Слов'янськ, Семенівну, Артемівськ, Сіверськ та Святогірськ. Ми мали унікальну можливість на власні очі побачити наслідки руйнівних боїв та поспілкуватися з місцевими жителями», - йдеться на сторінці проекту.

 

На сайті фільму повідомляється, що його виробництвом займалася компанія Telmino Entertainment, проект підтримали  Державне агентство з питань кіно та Міністерством культури України, а також деякі благодійні організації. 

 

Наразі фільм «Міна» знаходиться на стадії  постпродакшну (монтаж, корекція кольору, візуальні ефекти, дубляж, озвучення, створення титрів, анімацій).

 

«До цієї роботи ми залучимо перевірених фахівців, адже якість відео має відповідати високим вимогам міжнародних кінофестивалів. Крім того, кошти необхідні для презентації фільму в Україні. Ми вже вклали власні ресурси, але для завершення всіх робіт по фільму потрібно ще 84 тисячі гривень. Тому нам необхідна ваша допомога!», - обіцяють творці стрічки.

 

На сайті «Велика ідея» проект зібрав уже понад 6, 5 тисяч гривень, фільм «Міна» підтримали 20 доброчинців.

 

Команда фільму «Міна» також зазначає, що домовилась про підтримку стрічки відомим голлівудським продюсером Тоні Скотті (Tony Scotti), який планує заявити його на провідних міжнародних кінофестивалях (Sundance, AFI, Berlin, Toronto, Palm Springs, Raindance, Encounter).

 

Нагадаємо, за допомогою краудфандингу зараз також збираються гроші на завершення фільму Михайла Іллєнка «Толока».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5976
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
act1on
3367 дн. тому
Трейлер попахує низькопробною комедіїю на фоні страшних подій. А Нагорний продюсер Мікі Ньютон й іншої попси, нібито близький до Януковичів був.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду