Луганська обласна державна телерадіокомпанія починає мовлення з Сєвєродонецька (ДОПОВНЕНО)

Луганська обласна державна телерадіокомпанія починає мовлення з Сєвєродонецька (ДОПОВНЕНО)

12 Січня 2015
5787
12 Січня 2015
16:50

Луганська обласна державна телерадіокомпанія починає мовлення з Сєвєродонецька (ДОПОВНЕНО)

5787
Луганська обласна державна телерадіокомпанія починає мовлення з Сєвєродонецька (ДОПОВНЕНО)
Луганська обласна державна телерадіокомпанія починає мовлення з Сєвєродонецька (ДОПОВНЕНО)

Колектив Луганської обласної державної телерадіокомпанії (Луганська ОДТРК, телеканал «ЛОТ») звернувся до жителів Луганської області із повідомленням про поверненням в ефір у 2015 році. Про це йдеться на сайті ОДТРК.

 

Луганська ОДТРК повідомляє, що відновлює мовлення з міста Сєвєродонецька (Луганська область), що контролюється українською владою.

 

«Раді сповістити наших глядачів та слухачів, що ми повертаємось до ефіру. Війна змусила нас мовчати довгих півроку. Але тепер в нас знову є власний дім. Згідно наказу Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 28 листопада 2014 року, ДО Луганська обласна державна телерадіокомпанія переїжджає до Сєвєродонецька», - йдеться у повідомленні.

 

Луганська ОДТРК розташована за новою юридичною адресою: Луганська область, місто Сєвєродонецьк, пр. Радянський, 59.

 

Наразі Луганську ОДТРК очолює перший заступник генерального директора ОДТРК Віталій Гаркуша. Наказом Держкомтелерадіо від 4 грудня 2014 року на нього з 8 грудня покладені обов'язки генерального директора ДО Луганська ОДТРК. Цим же наказом колишній генеральний директор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник звільнений з посади за власним бажанням.

 

Нагадаємо, колишный генеральний директор Луганської обласної державної телерадіокомпанії Родіон Мірошник призначений заступником керівника так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького.

 

У квітні 2014 року Державний комітет телебачення і радіомовлення звільнив пана Мірошника з посади генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії та достроково розірвав з ним контракт. Він не погодився зі своїм звільненням і подав до суду. У травні депутатська фракція «Партії регіонів» висунула його як кандидата у члени Нацради. Того ж місяця суд поновив його на посаді гендиректора Луганської ОДТРК.

 

На виконання рішення Ленінського районного суду міста Луганська від 28 травня 2014 року генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника наказом Держкомтелерадіо України від 4 червня поновлено на роботі. Водночас Держкомтелерадіо заявив про незгоду з рішенням суду і про намір звернутися з апеляційною скаргою до Ленінського районного суду Луганська.

 

Як писала «Детектор медіа», у листопаді 2014 року Держкомтелерадіо повідомив, що на території, контрольованій Україною, замість програм Донецької та Луганської ОДТРК транслюються програми українських загальнонаціональних каналів.

 

У грудні 2014 року Державний комітет телебачення і радіомовлення України затвердив нову редакцію статуту Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) і визначив місцем знаходження телерадіокомпанії місто Краматорськ (Донецька область), що контролюється українською владою.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5787
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
//
3392 дн. тому
Гаркуша - виправте.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду