Фільм «Параджанов» вийшов в український прокат

Фільм «Параджанов» вийшов в український прокат

3 Жовтня 2013
8111
3 Жовтня 2013
18:13

Фільм «Параджанов» вийшов в український прокат

8111
Фільм «Параджанов» вийшов в український прокат
Фільм «Параджанов» вийшов в український прокат

Вчора, 2 жовтня, у столичному кінотеатрі «Київ» відбулася передпрокатна українська прем'єра фільму Олени Фетісової і Сержа Аведікяна «Параджанов», знятого за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 3 жовтня стрічка вийшла в прокат в Україні. Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

Світова прем'єра кінострічки відбулася в рамках конкурсної програми East of the West Карловарського кінофестивалю, а українська - на 4-му Одеському міжнародному кінофестивалі, де «Параджанов» був визнаний кращим українським повнометражним фільмом.

 

Як зазначає «Артхаус Трафік», стрічка «Параджанов» - найбільша на даний момент міжнародна копродукція України за участю Франції, Вірменії та Грузії із загальним бюджетом у 2 млн. євро, половину якого забезпечило Державне агентство України з питань кіно. Як зазначила на передпрокатній прем'єрі фільму глава Держкіно Катерина Копилова, Україна починає відроджувати кінематограф і це перша українська копродукція, де Україна виступила мажоритарієм. «Ми хочемо повернути Україні славу кінематографічної країни і я думаю , ми вже на правильному шляху», - додала вона.

 

На прем'єрі картину представила творча група фільму : співрежисер і автор оригінального сценарію Олена Фетісова, співрежисер і виконавець головної ролі Серж Аведікян, а також відома російська актриса Юлія Пересільд, що втілила образ музи і дружини Параджанова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фільм «Параджанов» був висунутий від України на здобуття преміъ «Оскар» у категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду