Відкрився  Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art

Відкрився Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art

26 Липня 2013
10598
26 Липня 2013
11:13

Відкрився Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art

10598
Відкрився  Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art
Відкрився  Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art

25 липня у Львові відкрився VI Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Гасло цьогорічного фестивалю «Всесвіт складається не з атомів, а з крихітних історій». Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

На церемонії відкриття у Львівській філармонії виступив гурт Zapaska (м. Кам'янець-Подільський), після чого гостям показали програму фільмів-переможців міжнародних фестивалів BestoftheBest.

 

До участі у конкурсі Wiz-Art 2013 надійшло 1457 коротких фільмів із 39 країн, для участі у конкурсній програмі було відібрано 20 робіт. Міжнародне журі у складі директора Лондонського фестивалю короткометражних фільмів Філіпа Ілсона, швейцарської акторки, режисерки та сценаристки Марії Зіґріст і українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука обере переможців конкурсу у номінаціях: найкраща режисура, найкращий сценарій, гран-прі.

 

Позаконкурсна програма Wiz-Art 2013 включає серію соціальних показів «Культура на районах», «Великі короткі метри» (дебютні фільми визначних українських режисерів ХХ століття), BestofBritish (панорама Лондонського фестивалю короткометражних фільмів), підбірки «Прощання з плівкою», «Інші», «Ми - це світ», а також панораму українських фільмів «Знято!». За результатами голосування найкращий український фільм отримає приз глядацьких симпатій.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», спеціальними гостями Фестивалю будуть понад 20 режисерів і режисерок з Литви, Польщі, Німеччини, Австрії та України. У рамках освітньої програми Wiz-Art Lab вони проведуть серію відкритих майстер-класів для молоді та всіх, хто цікавиться сучасним кіно.

 

Спеціальний гість Міхаель Ріттманнсберґер, члени журі фестивалю Марія Зіґріст, Філіп Ілсон, Дмитро Сухолиткий-Собчук та директор фестивалю
Ольга Райтер (передостання справа)

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду