detector.media
26.07.2013 11:13
Відкрився Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art
Відкрився  Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art

25 липня у Львові відкрився VI Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Гасло цьогорічного фестивалю «Всесвіт складається не з атомів, а з крихітних історій». Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

На церемонії відкриття у Львівській філармонії виступив гурт Zapaska (м. Кам'янець-Подільський), після чого гостям показали програму фільмів-переможців міжнародних фестивалів BestoftheBest.

 

До участі у конкурсі Wiz-Art 2013 надійшло 1457 коротких фільмів із 39 країн, для участі у конкурсній програмі було відібрано 20 робіт. Міжнародне журі у складі директора Лондонського фестивалю короткометражних фільмів Філіпа Ілсона, швейцарської акторки, режисерки та сценаристки Марії Зіґріст і українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука обере переможців конкурсу у номінаціях: найкраща режисура, найкращий сценарій, гран-прі.

 

Позаконкурсна програма Wiz-Art 2013 включає серію соціальних показів «Культура на районах», «Великі короткі метри» (дебютні фільми визначних українських режисерів ХХ століття), BestofBritish (панорама Лондонського фестивалю короткометражних фільмів), підбірки «Прощання з плівкою», «Інші», «Ми - це світ», а також панораму українських фільмів «Знято!». За результатами голосування найкращий український фільм отримає приз глядацьких симпатій.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», спеціальними гостями Фестивалю будуть понад 20 режисерів і режисерок з Литви, Польщі, Німеччини, Австрії та України. У рамках освітньої програми Wiz-Art Lab вони проведуть серію відкритих майстер-класів для молоді та всіх, хто цікавиться сучасним кіно.

 

Спеціальний гість Міхаель Ріттманнсберґер, члени журі фестивалю Марія Зіґріст, Філіп Ілсон, Дмитро Сухолиткий-Собчук та директор фестивалю
Ольга Райтер (передостання справа)

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY