На місці загибелі В’ячеслава Веремія у Києві встановлять меморіальну дошку

На місці загибелі В’ячеслава Веремія у Києві встановлять меморіальну дошку

17 Вересня 2014
4197
17 Вересня 2014
20:02

На місці загибелі В’ячеслава Веремія у Києві встановлять меморіальну дошку

4197
На місці загибелі В’ячеслава Веремія у Києві встановлять меморіальну дошку
На місці загибелі В’ячеслава Веремія у Києві встановлять меморіальну дошку

Міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про встановлення на вул. В. Житомирській, 8 у столиці меморіальної дошки в пам'ять загиблого журналіста видань «Газета по-киевски», «Обозреватель», «Вести» В'ячеслава Веремія. Про це повідомляє  сайт газети «Вести».

 

Нагадаємо, уряд вирішив відкласти рішення щодо проекту указу Президента України про призначення стипендії неповнолітньому сину загиблого під час подій на Майдані 18 лютого журналіста В'ячеслава Веремія.

 

З неофіційних джерел, які працюють в Кабінеті міністрів, «Детектор медіа» стало відомо, що однією з причин відкладення вирішення цього питання стали кілька публікацій покійного В'ячеслава Веремія в газеті «Вести».

 

В'ячеслава Веремія було убито в Києві в ніч з 18 на19 лютого. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Киеєва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

Журналіста В'ячеслава Веремія було також поранено 19 січня у сутичках на вулиці Грушевського у Києві під час виконання професійних обов'язків. 18 лютого  він вперше вийшов на роботу з лікарняного.

 

Як писала «Детектор медіа», справу про вбивство журналіста «Вестей» В'ячеслава Веремія передають до суду. Газета «Вести» стверджує, що Джалал Алієв, підозрюваний Генеральною прокуратурою України у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія у ніч на 19 лютого на перехресті вул. Володимирської та Великої Житомирської у Києві, здійснив також напади ще на двох журналістів. Наразі він у розшуку.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду