ІМІ видасть нову партію бронежилетів журналістам, що працюють в зоні АТО

ІМІ видасть нову партію бронежилетів журналістам, що працюють в зоні АТО

22 Липня 2014
2829

ІМІ видасть нову партію бронежилетів журналістам, що працюють в зоні АТО

2829
ІМІ видасть нову партію бронежилетів журналістам, що працюють в зоні АТО
ІМІ видасть нову партію бронежилетів журналістам, що працюють в зоні АТО

Інститут масової інформації 9ІМІ) отримав партію бронежилетів для 22-х журналістів, повідомляється на сайті ІМІ.

 

Жилети 4-го класу з боковими захисними пластинами видаватимуть кореспондентам та блогерам, що працюють в зоні АТО. Придбали захисний одяг завдяки фінансовій підтримці міжнародних організацій Freedom House, «Репортерів без кордонів», Фонду міжнародної солідарності (Польща) та за сприяння  батальйону «Азов» й ГО «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, ІМІ надає захисне обладнання у безкоштовну оренду тривалістю до двох тижнів (за потреби - до місяця) за умови підтвердження професійної  журналістської діяльності.

 

Раніше ІМІ отримав 15 бронежилетів 4-го класу та 10 кевларових касок від Ради Європи, якими скористалися вже близько 30 українських та іноземних журналістів. У квітні завдяки партнерству з ІА «Поряд з вами» та підтримці польських колег ІМІ надійшло 25 бронежилетів 2-го класу та 10 залізних касок для роботи журналістів на акціях протесту. Зараз це обладнання тимчасово не видається у зв'язку з виникненням нових серйозніших загроз. З початку року ІМІ безкоштовно видав журналістам близько ста сноубордичних шоломів (для захисту від гумових куль, каміння і осколків при роботи на Майдані), 55 балістичних окулярів, до тисячі оранжевих жилетів із маркуванням «Преса».

 

З початку року юристи ІМІ надали консультації 36-ти журналістам, а психолог ІМІ провів окрему роботу із 10-ма журналістами, що побували в заручниках, повернулись з зони бойових дій або стали вимушеними переселенцями.

 

Інститут масової інформації також допомагає отримати фінансову допомогу тим журналістам, які постраждали внаслідок виконання професійних обов'язків, були змушені покинути домівку через тиск і погрози, побували в полоні терористів та потребують лікування тощо. Зокрема, за сприяння ІМІ, з початку року таку допомогу отримали 27 українських журналістів на загальну суму 8980 доларів, 2350 євро та 25100 грн.

 

Кошти було надано такими організаціями, як «Репортери без кордонів» (RWB), Freedom House, Network for reporting on Eastern Europe. Нещодавно до організацій, які надають допомогу постраждалим українським журналістам, приєднався Комітет по захисту журналістів (CPJ). Також очікується надходження допомоги для фрілансерів від Rory Peck Trust (Великобританія).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду