Міноборони стверджує, що ICTV розповсюдив недостовірну інформацію про  забезпечення військових – журналіст спростовує

Міноборони стверджує, що ICTV розповсюдив недостовірну інформацію про забезпечення військових – журналіст спростовує

24 Червня 2014
3726

Міноборони стверджує, що ICTV розповсюдив недостовірну інформацію про забезпечення військових – журналіст спростовує

3726
Міноборони стверджує, що ICTV розповсюдив недостовірну інформацію про  забезпечення військових – журналіст спростовує
Міноборони стверджує, що ICTV розповсюдив недостовірну інформацію про  забезпечення військових – журналіст спростовує

Міністерство оборони України спростовує інформацію журналістів ICTV у випуску «Надзвичайних новин» 23 червня, йдеться на сторінці відомства у Facebook. Водночас, на каналі стверджують, що поширена інформація є суспільно важливою.

 

У вечірньому випуску «Надзвичайних новин» каналу ICTV було показано відеосюжет про те, що українські військовослужбовці, які виконують завдання в рамках АТО на Сході України, мають погане забезпечення. Зокрема, було подано інтерв'ю військовослужбовця із 72 окремої механізованої бригади, що охороняє аеропорт у м.Донецьку.

 

Як розповів військовослужбовець, бригаду постійно обстрілюють, керівництво Міноборони не вживає ніяких заходів щодо їхнього забезпечення, внаслідок обстрілів було пошкоджено електропостачання. Також він розповів, що у них закінчилась питна вода, продукти харчування тощо. 

 

В управлінні преси та інформації Міноборони заявляють, що поширена у вказаному сюжеті не відповідає дійсності. «Військовослужбовці підрозділу ЗС України, які в рамках АТО несуть службу з охорони аеропорту в місті Донецьк, забезпечені усім необхідним повною мірою. Про це щойно повідомили телефоном представники підрозділу з Донецька. У них є достатні запаси питної води, продуктів харчування, працює електромережа та в наявності запасні джерела живлення. Військові кухарі підрозділу вчасно готують гарячу їжу для особового складу, в достатній кількості є запас сухих пайків, в тому числі виробництва США», - йдеться  в повідомленні відомства. 

 

Також у Міноборони додають: «Непрофесійно розповсюджувати недостовірну, неперевірену та викривлену інформацію, підтримуючи цим пропаганду агресорів з метою з метою дискредитації Збройних Сил України та інших військових формувань держави».

 

Коментуючи цю публікацію на сторінці програми у Facebook, журналіст «Надзвичайних новин» Михайло Дворянчук зазначив: «Андрій, який зателефонував до нашої програми, мобілізований. Докази того, що він саме із 72-ої бригади, і що він саме перебуває в аеропорті, надав грунтовні. Він розповів багато цікавого. Утім подана ним інформація, дуже б знадобилася терористам. Тому замість гнівних спростувань, Міноборони краще б займалося потребами своїх солдатів і не доводило їх до зубожіння. Замовчувати голодування учасників АТО - злочин. Голодний солдат страшніше терориста. На жаль, це далеко не перший і не єдиний прецедент, коли військові змушені заявляти про свої проблеми через ТБ або ж YouTube. І замість звинувачувати програму у непрофесійності, краще б розповіли про свою компетентність щодо збитого літака у Луганську».

 

Нагадаємо, 28 червня о 22.20 в ефірі телеканалу ICTV вийде спеціальний проект «На передовій». «На передовій» - це телевізійний нарис, який розставляє акценти війни, що точиться на Сході України, розкриває її людський вимір і патріотичний мотив.  Зйомки фільму проходили в епіцентрі АТО, де журналісти ICTV були разом із військовими, разом із ними ризикуючи життям.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду