detector.media
24.06.2014 17:33
Міноборони стверджує, що ICTV розповсюдив недостовірну інформацію про забезпечення військових – журналіст спростовує
Міноборони стверджує, що ICTV розповсюдив недостовірну інформацію про  забезпечення військових – журналіст спростовує

Міністерство оборони України спростовує інформацію журналістів ICTV у випуску «Надзвичайних новин» 23 червня, йдеться на сторінці відомства у Facebook. Водночас, на каналі стверджують, що поширена інформація є суспільно важливою.

 

У вечірньому випуску «Надзвичайних новин» каналу ICTV було показано відеосюжет про те, що українські військовослужбовці, які виконують завдання в рамках АТО на Сході України, мають погане забезпечення. Зокрема, було подано інтерв'ю військовослужбовця із 72 окремої механізованої бригади, що охороняє аеропорт у м.Донецьку.

 

Як розповів військовослужбовець, бригаду постійно обстрілюють, керівництво Міноборони не вживає ніяких заходів щодо їхнього забезпечення, внаслідок обстрілів було пошкоджено електропостачання. Також він розповів, що у них закінчилась питна вода, продукти харчування тощо. 

 

В управлінні преси та інформації Міноборони заявляють, що поширена у вказаному сюжеті не відповідає дійсності. «Військовослужбовці підрозділу ЗС України, які в рамках АТО несуть службу з охорони аеропорту в місті Донецьк, забезпечені усім необхідним повною мірою. Про це щойно повідомили телефоном представники підрозділу з Донецька. У них є достатні запаси питної води, продуктів харчування, працює електромережа та в наявності запасні джерела живлення. Військові кухарі підрозділу вчасно готують гарячу їжу для особового складу, в достатній кількості є запас сухих пайків, в тому числі виробництва США», - йдеться  в повідомленні відомства. 

 

Також у Міноборони додають: «Непрофесійно розповсюджувати недостовірну, неперевірену та викривлену інформацію, підтримуючи цим пропаганду агресорів з метою з метою дискредитації Збройних Сил України та інших військових формувань держави».

 

Коментуючи цю публікацію на сторінці програми у Facebook, журналіст «Надзвичайних новин» Михайло Дворянчук зазначив: «Андрій, який зателефонував до нашої програми, мобілізований. Докази того, що він саме із 72-ої бригади, і що він саме перебуває в аеропорті, надав грунтовні. Він розповів багато цікавого. Утім подана ним інформація, дуже б знадобилася терористам. Тому замість гнівних спростувань, Міноборони краще б займалося потребами своїх солдатів і не доводило їх до зубожіння. Замовчувати голодування учасників АТО - злочин. Голодний солдат страшніше терориста. На жаль, це далеко не перший і не єдиний прецедент, коли військові змушені заявляти про свої проблеми через ТБ або ж YouTube. І замість звинувачувати програму у непрофесійності, краще б розповіли про свою компетентність щодо збитого літака у Луганську».

 

Нагадаємо, 28 червня о 22.20 в ефірі телеканалу ICTV вийде спеціальний проект «На передовій». «На передовій» - це телевізійний нарис, який розставляє акценти війни, що точиться на Сході України, розкриває її людський вимір і патріотичний мотив.  Зйомки фільму проходили в епіцентрі АТО, де журналісти ICTV були разом із військовими, разом із ними ризикуючи життям.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY