Канал ICTV покаже спецпроект – теленарис про бійців АТО «На передовій»

Канал ICTV покаже спецпроект – теленарис про бійців АТО «На передовій»

23 Червня 2014
5178
23 Червня 2014
11:37

Канал ICTV покаже спецпроект – теленарис про бійців АТО «На передовій»

5178
Канал ICTV покаже спецпроект – теленарис про бійців АТО «На передовій»
Канал ICTV покаже спецпроект – теленарис про бійців АТО «На передовій»

28 червня о 22.20 в ефірі телеканалу ICTV вийде спеціальний проект «На передовій». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

«На передовій» - це телевізійний нарис, який розставляє акценти війни, що точиться на Сході України, розкриває її людський вимір і патріотичний мотив.  Зйомки фільму проходили в епіцентрі АТО, де журналісти ICTV були разом із військовими, разом із ними ризикуючи життям.

 

Фільм побудований із кількох блоків. Знімальна група фіксувала будні бійців АТО, де бої і пов'язана з ним небезпека стали звичним атрибутом. Атака терористів може статися будь-якої миті, і одного з таких нападів зазнала десантна рота, в розташуванні якої перебували журналісти ICTV, пережиті відчуття журналістів також увійшли у фільм. У фільмі будуть вписані і драматичні сторінки - особисті трагедії, про які відверто розкажуть учасники бойових дій.

 

«Щодня у телевізійних новинах, репортажах у пресі всі ми докладно дізнаємося про АТО. У наших начерках із першої лінії бойових дій ми робимо наголос на обставинах, емоціях, переживаннях, тривогах бійців і командирів. Звісно, ми в деталях покажемо і конкретну оперативно-бойову операцію наших десантників. Водночас епізод АТО для нас - це лише одна з ілюстрацій того, яким є життя в зоні бойових дій. Головні герої фільму - це наші мужні хлопці, які воюють за Україну», - сказав автор концепції проекту Олександр Семирядченко.

 

 

«Щойно ми приїхали в табір військових під Слов'янськом, почувся противний пронизливий свист. З'ясувалося, то почали працювати снайпери терористів. Трохи пізніше під обстріл потрапив БТР, у якому ми були з нашими військовими. Взагалі, стріляли постійно. Та страху майже не було. Зрештою, впевненість давали наші бійці», - зазначає шеф-редактор проекту Ірина Соломко.

 

Нагадаємо, 8 травня знімальну групу ICTV на одному з блок-постів м.Слов'янська (Донецька обл.) зупинили сепаратисти. Під дулами автоматів вони провели обшук, після чого вилучили всю техніку та взяли журналістів у полон. Витримавши кілька годин обшуку, знущань та допитів, журналістам вдалось вирватись на волю. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду