ОБСЄ закликає негайно звільнити журналістів-заручників у Слов’янську

ОБСЄ закликає негайно звільнити журналістів-заручників у Слов’янську

21 Квітня 2014
4482

ОБСЄ закликає негайно звільнити журналістів-заручників у Слов’янську

4482
ОБСЄ закликає негайно звільнити журналістів-заручників у Слов’янську
ОБСЄ закликає негайно звільнити журналістів-заручників у Слов’янську

Організація з безпеки і співпраці в Європі закликає негайно звільнення всіх заручників у Слов'янську Донецької області. Про це з посиланням на заяву голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана повідомляє «Радіо Свобода».
 
За його словами, які наводить агентство УНІАН, випадок у Слов'янську неприпустимий і веде до ескалації ситуації.
 
За повідомленнями, у Слов'янську проросійські сепаратисти взяли в полон п'ятьох журналістів. Зокрема, в понеділок зранку були затримані двоє італійських журналістів, імена яких наводять як Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, і білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко, які вели зйомку в місті. У них відібрали документи, гроші та фототехніку. Пізніше у соцмережах з'явилася інформація, що сепаратисти відпустили іноземних журналістів.
 
Напередодні, як повідомляють, сепаратисти викрали й досі утримують журналістку Ірму Крат. Крім того, у Слов'янську утримують викраденого журналіста, який раніше працював на «Першому національному», Сергія Лефтера.

 

Тим часомслужба зв`язків з громадьскістю ГУМВС України в Донецькій області  повідомляє, що правоохоронці не виявили свідків, які підтверджують факти викрадення, також немає і відомостей про перебування перелічених журналістів у Слов'янську.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.radiosvoboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду