detector.media
21.04.2014 19:54
ОБСЄ закликає негайно звільнити журналістів-заручників у Слов’янську
ОБСЄ закликає негайно звільнити журналістів-заручників у Слов’янську

Організація з безпеки і співпраці в Європі закликає негайно звільнення всіх заручників у Слов'янську Донецької області. Про це з посиланням на заяву голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана повідомляє «Радіо Свобода».
 
За його словами, які наводить агентство УНІАН, випадок у Слов'янську неприпустимий і веде до ескалації ситуації.
 
За повідомленнями, у Слов'янську проросійські сепаратисти взяли в полон п'ятьох журналістів. Зокрема, в понеділок зранку були затримані двоє італійських журналістів, імена яких наводять як Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, і білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко, які вели зйомку в місті. У них відібрали документи, гроші та фототехніку. Пізніше у соцмережах з'явилася інформація, що сепаратисти відпустили іноземних журналістів.
 
Напередодні, як повідомляють, сепаратисти викрали й досі утримують журналістку Ірму Крат. Крім того, у Слов'янську утримують викраденого журналіста, який раніше працював на «Першому національному», Сергія Лефтера.

 

Тим часомслужба зв`язків з громадьскістю ГУМВС України в Донецькій області  повідомляє, що правоохоронці не виявили свідків, які підтверджують факти викрадення, також немає і відомостей про перебування перелічених журналістів у Слов'янську.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.radiosvoboda.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY