На дільницю, де голосував Аксьонов, не пустили іноземних журналістів

На дільницю, де голосував Аксьонов, не пустили іноземних журналістів

16 Березня 2014
5184
16 Березня 2014
12:06

На дільницю, де голосував Аксьонов, не пустили іноземних журналістів

5184
На дільницю, де голосував Аксьонов, не пустили іноземних журналістів
На дільницю, де голосував Аксьонов, не пустили іноземних журналістів

На виборчу дільницю 08069 в школі номер 10, де голосував самопроголошений прем`єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, допустили не всіх журналістів. Про повідомляє «Центр журналістських розслідувань».

 

Як повідомили «Центру» іноземні журналісти, не пустили журналістів AFP і інших англомовних видань, незважаючи на те, що кореспонденти є акредитованими. «Нам сказали, що вже просто не залишилося місць, хто прийшов раніше, той встиг, мовляв, місця більше немає. Хоча в залі, де було біля трьох десятків колег,  ми цілком могли поміститися», - розповіли журналісти.

 

Пан Аксьонов проголосував одним з перших. Звертаючись до журналістів, він сказав, що  наслідки референдуму не призведуть до жодної кризи, «все буде мирно і добре».

 

Нагадаємо, у Криму рішенням Кримського парламенту, дію якого 15 березня скасувала Верховна Рада, проходить референдум, що є неконституційним.

 

Раніше кримський Парламент постановив  увійти до складу Росії як суб'єкта Російської Федерації та призначити на 16 березня 2014 загальнокримський, включно з Севастополем, референдум. На нього було винесено два альтернативних питання: «Ви за возз`єднання Криму з Росією на правах суб`єкта Російської Федерації?» та «Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?». 

 

Питання, підтримане більшістю голосів, вважатиметься прямим волевиявленням населення Криму.

 

Парламент Криму також звернувся до президента Володимира Путіна і Федеральному Зібранню Російської Федерації з пропозицією розпочати процедуру входження Криму до складу Російської Федерації як суб'єкта РФ.

 

Депутати ВР Криму вирішили проводити референдум не за законом, а за тимчасовим положенням.

 

КонституційнийСуд України вирішив, що постанова Верховної Ради АР Крим про проведення загальнокримського референдуму не відповідає Конституції України.

 

Меджліс кримськотатарського народу, лідери української громади також вважають референдум незаконним, таким, що порушує норми міжнародного права і закликають кримчан бойкотувати його

 

Нелегітимним референдум визнала й Венеціанська комісія.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://investigator.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду