У Миколаєві учасника ДТП засудили за перешкоджання журналістській діяльності

У Миколаєві учасника ДТП засудили за перешкоджання журналістській діяльності

10 Лютого 2014
4408

У Миколаєві учасника ДТП засудили за перешкоджання журналістській діяльності

4408
За домовленістю з постраждалим журналістом він перерахував внесок на розвиток «Громадського ТБ»
У Миколаєві учасника ДТП засудили за перешкоджання журналістській діяльності
У Миколаєві учасника ДТП засудили за перешкоджання журналістській діяльності

Сьогодні, 10 лютого, Центральний районний суд Миколаєва оголосив вирок учаснику ДТП Денису Бакланову, який восени 2013 року вихоплював камеру в журналіста і погрожував співробітникам ДАІ. Його визнано винним у перешкоджанні журналістській діяльності кореспонденту «НикВести» Олегу Деренюзі (ч. 1 статті 171 ККУ) та в погрозах працівникам правоохоронних органів (ч. 1 статті 345 ККУ). Про це повідомляє миколаївське інтернет-видання «НикВести».

 

У вересні 2013 року Денис Бакланов потрапив у ДТП. На місце інциденту прибув пан Деренюга, який мав знімати розмову пана Бакланова із представниками ДАІ. Денис Бакланов намагався вирвати камеру з рук журналіста та почав погрожувати правоохоронцям. Свою провину в суді Денис Бакланов визнав повністю.

 

Відповідно до рішення суду, Денис Бакланов має заплатити 850 гривень штрафу та відпрацювати два роки на виправних роботах з випробувальним терміном в один рік.

 

Адвокат обвинуваченого Вадим Сулима окремо повідомив, що Денис Бакланов перерахував внесок у сумі 1 000 гривень на виконання статутної діяльності ГО «Громадське телебачення». Такий вчинок обвинуваченого зумовлений попередньою його домовленістю з постраждалим журналістом Олегом Деренюгою.

 

 

З постраждалим працівником ДАІ було украдено мирову угоду. Як повідомляють «НикВести», міліція звинувачувала Дениса Бакланова в розбитті скла патрульної машини.

 

Нагадаємо, 13 вересня в Миколаєві після зіткнення автомобілів Honda Accord та Hundai Sonata, водієм якої є Денис Бакланов на місце аварії прибув редактор «НикВестей» Олег Деренюга, який здійснював відезйомку. Водій почав вихоплювати в журналіста камеру та перешкоджати йому у виконанні його професійній діяльності.

 

Згодом у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Миколаївській області повідомили, що Денис Бакланов є рідним братом заступника начальника одного з відділів УБОЗ у Миколаївській області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4408
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду