Свідкові побиття силовиками фотографа Гавриліва погрожують розправою

Свідкові побиття силовиками фотографа Гавриліва погрожують розправою

4 Лютого 2014
7845

Свідкові побиття силовиками фотографа Гавриліва погрожують розправою

7845
Свідкові побиття силовиками фотографа Гавриліва погрожують розправою
Свідкові побиття силовиками фотографа Гавриліва погрожують розправою

Свідкові, який погодився засвідчити 5 лютого в суді факт побиття львівського фотографа Мар'яна Гавриліва (на фото) беркутівцями, невідомі погрожують фізичною розправою. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив Володимир Волоцюга, який створив групу у Facebook для допомоги пану Гавриліву.

 

Як йдеться у повідомлення Володимира Волоцюги, невідомі передали погрози свідку через його матір. Брат фотографа Михайло Гаврилів у коментарі «Радіо Свобода» повідомив, що попри погрози, свідок все ж погодився свідчити у суді.

 

«Свідкові і його рідним погрожують аж до розправи над ними, якщо він свідчитиме у суді. Цей чоловік погодився прийти до суду, його охороняють майданівці», - розповів Михайло Гаврилів.

 

Також брат фотографа додав, що стан Мар'яна Гавриліва дуже важкий.

 

«Я бачив його кілька хвилин. Синці на обличчі зникли, але все лице жовте, ніс розтрощений, має черепно-мозкову травму, у нього стає гіршим зір на одному оці. Навряд чи його доставлять у суд, бо стан брата важкий», - розповів він.

 

 Фотограф був жостоко побитий беркутівцями і потрапив до лікарні

 

Нагадаємо, 22 грудня у Києві затримали Львівського фотографа Мар`яна Гавриліва, коли він знімав сутички на вул. Грушевського. Разом з багатьма іншими учасниками протестів, фотографа силоміць затягли за шеренги силовиків. Його кинули в автозак, побили і відібрали телефон. Через тяжкість отриманих пошкоджень під час відбування арешту Мар'ян Гаврилів був доправлений до лікарні.

 

Наразі він має струс мозку середнього ступеню тяжкості та відкритий перелом носу. Пан Гаврилів зараз знаходиться в лікарні швидкої допомоги в Києві в спеціальних палатах разом з іншими ув'язненими.

 

Як писала «Детектор медіа», 24 січня Оболонський суд міста Києва  виніс рішення про арешт Львівськго фотографа Мар`яна Гавриліва  на два місяці. 5 лютого о 15.00 в Апеляційному суді Києва відбудеться розгляд апеляції про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці. За словами брата пана Гавриліва, його звинувачують у незаконному володінні зброєю. У Мар'яна Гавриліва був при собі пневматичний пістолет і усі необхідні на нього документи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду