У Києві викрали та побили двох казанських журналістів – ЗМІ

2 Лютого 2014
3501

У Києві викрали та побили двох казанських журналістів – ЗМІ

3501
У Києві викрали та побили двох казанських журналістів – ЗМІ

Журналіста Kazanfirts.ru Нікіту Пєрфільєва та оператора Антона Захарова у ніч на 1 лютого викрали невідомі. Про це повідомляє Kazanfirts.ru.

 

За версією видання, 31 січня Нікіту Перфільева викрали «люди в цивыльному», які розмовляли «чистою російською мовою без акценту». Вони завезли журналіста на свою базу, протягом ночі били його, зокрема, вибили зуби. Потім у Перфільєва відібрали всі гроші і російський паспорт та відвезли його на вулицю Басейну, де він знімає квартиру. Після цього, зазначає Kazanfirts.ru, пан Перфільєв поїхав до лікарні, а тоді викликав міліцію. Співробітники «місцевого РВВС» повідомили журналісту, що про відділок із підземною парковкою, який описав журналіст, їм нічого не відомо.

 

 

     Нікіта Перфільєв

 

«О 3 годині ночі мене таксі довезло до будинку, біля входу в під'їзд до мене підійшли три людини. Мене та Антона Захарова (оператора) посадили до чорної машини без номерів. Це був позашляховик. Після цього нас відвезли у невідоме місце, де відбувся невеликий допит.

 

Ми перебували у різних кімнатах. Мені завдали кілька ударів в обличчя, зламали навпіл всі передні зуби. Коли завели Антона, його обличчя було в синцях.

 

 

 Антон Захаров. ФотоНікіти Перфільєва

 

Після цього нас відвезли назад до будинку.

 

Пропав гаманець, але в кишені лежала банківська карта зламана по полам . Зник російський паспорт і ключі від будинку. Пізніше ключі ми виявили у дворі будинку» , - цитує видання Нікіту Парфілова.

 

1 лютого Нікіта Перфільєв опублікував пост у Livejournal, де коротко розповів про викрадення та побиття. Також він розмістив світлини побитого Антона Захарова.

 

«Детектор медіа» звернулася до пана Перфільєва по коментарі.

 

Нікіта Перфільєв висвітлює події євромайдану як журналіст і фотокореспондент. Раніше співпрацював із інформагенством Ridus.ru.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Нікіти Перфільєва та http://kazanfirst.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду