Зупинено рішення про скасування держреєстрації телекомпанії «Візит» з Кременчука

Зупинено рішення про скасування держреєстрації телекомпанії «Візит» з Кременчука

11 Грудня 2013
4224

Зупинено рішення про скасування держреєстрації телекомпанії «Візит» з Кременчука

4224
Зупинено рішення про скасування держреєстрації телекомпанії «Візит» з Кременчука
Зупинено рішення про скасування держреєстрації телекомпанії «Візит» з Кременчука

Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ своєю ухвалою від 10 грудня зупинив виконання рішення Автозаводського районного суду Кременчука від 19 вересня та рішення Апеляційного суду Полтавської області від 25 листопада до закінчення касаційного провадження за скаргою Олександра Мельника, власника приватної телекомпанії «Візит». Про це повідомляє медіа-центр «Репортер» з посиланням на адвокатів телекомпанії «Візит».

 

Також тижневик «Програма плюс» повідомляє, що  минулої неділі  Олександр Мельник знайшов біля свого будинку вибуховий пристрій. Зараз за цим фактом відкрито кримінальне провадження. Міліція проводить допит свідків.

 

«Вчора зранку, приблизно о пів на одинадцяту, знайшов біля будинку незрозумілий предмет. Погукав міліціонерів. Згодом приїхали сапери. Знахідку кваліфікували як трубчасту бомбу, тобто зроблену фахівцями з куска чавунної труби, з різьбою на кінцях. Чому чавунна, бо стальну трубу просто розриває, а чавунна розривається на дрібні уламки», - розповів пан Мельник журналісту тижневика.

 

Нагадаємо, 19 вересня Автозаводський райсуд міста Кременчук (Полтавська область) скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК). Раніше, в червні, журналісти кількох міських газет і телекомпанії «Візит» зробили заяву стосовно ситуації, що склалася на ТРК. Вони закликали протистояти спробам місцевої влади забрати приватну телекомпанію «Візит» у її власників і передати до комунальної власності.

 

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіапрофспілка України  двічі виступали із заявами, в яких засуджувалася наміри влади відібрати телеканал «Візит» у законного власника. 

 

Міський голова Кременчука Олег Бабаєв заявив, що підприємці Тамара та Олександр Мельники, які володіють приватною телекомпанією «Візит», використовують підлеглих їм журналістів «лише як інструмент, прикриваючи свою сумнівну підприємницьку діяльність в інших сферах, зовсім не пов'язаних із телебаченням чи пресою». Мер стверджує, що він готовий надати всі гарантії незалежної професійної діяльності трудовому колективу телекомпанії «Візит» після переходу підприємства у комунальну власність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду