Мер Кременчука заявляє, що власники каналу «Візит» прикривають свій бізнес заявами про утиски свободи слова

Мер Кременчука заявляє, що власники каналу «Візит» прикривають свій бізнес заявами про утиски свободи слова

21 Жовтня 2013
10023
21 Жовтня 2013
15:38

Мер Кременчука заявляє, що власники каналу «Візит» прикривають свій бізнес заявами про утиски свободи слова

10023
Мер Кременчука заявляє, що власники каналу «Візит» прикривають свій бізнес заявами про утиски свободи слова
Мер Кременчука заявляє, що власники каналу «Візит» прикривають свій бізнес заявами про утиски свободи слова

Міський голова Кременчука Олег Бабаєв заявляє, що підприємці Тамара та Олександр Мельники, які на сьогодні володіють приватною телекомпанією «Візит», використовують підлеглих їм журналістів «лише як інструмент, прикриваючи свою сумнівну підприємницьку діяльність в інших сферах, зовсім не пов'язаних із телебаченням чи пресою».

 

«Вони оперують гучними заявами про те, що в Кременчуці начебто утискають свободу слова, аби відвернути увагу громадськості від незаконності своїх інших справ», - стверджує пан Бабаєв у своєму зверненні, поширеному прес-службою виконкому Кременчуцької міської ради.

 

Зі слів пана Бабаєва, його протистояння з панами Мельниками почалося, коли ці підприємці нібито намагалися змусити його як міського голову Кременчука на початку 2012 року визнати деякі збудовані ними об'єкти нерухомості. «Я категорично відмовився і зробив все можливе для того, аби питання законності збудованих Мельниками об'єктів вирішувалися сьогодні виключно в судовому порядку», - каже міський голова.

 

«Після того, як виник цей конфлікт, журналісти, що працюють у підконтрольних Мельникам засобах масової інформації, почали висвітлювати міські події однобоко і тенденційно. В таких умовах я вирішив розібратись - як же так сталось, що єдина міська телекомпанія-монополіст опинилась у приватних руках однієї родини. Без приватизації, без будь-якого роздержавлення, як сьогодні прийнято говорити. Виявилось - все просто. За допомогою підроблених документів, за допомогою незаконних розпоряджень одного з колишніх міських голів, і всі ці факти - не голослівні, а неодноразово і офіційно встановлені», - йдеться у зверненні Олега Бабаєва.

 

«Сьогодні я відкрито заявляю, що міська влада має намір повернути всім кременчужанам те, що їм по праву належить. Адже створювалась телекомпанія і за кошти міського бюджету, і за кошти трудових колективів промислових підприємств Кременчука. Через це Мельники почали діяти ще більш цинічно. Але я запевняю, що усі питання, пов'язані із незаконністю привласнення телекомпанії "Візит" родиною Мельників будуть вирішуватися судом. Крім того, зараз вирішується питання побудованої за кошти держави телевізійної вежі, яка також дивним чином опинилась у власності родини Мельників», - заявляє міський голова Кременчука.

 

Мер стверджує, що він готовий надати всі гарантії незалежної професійної діяльності трудовому колективу телекомпанії «Візит» після переходу підприємства у комунальну власність.

 

Пан Бабаєв також заявив, що його різкі емоційні висловлювання на адресу місцевих журналістів - це була вирвана з контексту його реакція «на чергові провокаційні дії» з боку панів Мельників.

 

«Моя емоційна реакція на дії окремих місцевих ЗМІ - це лише верхівка айсбергу. І зумовлена вона нічим іншим, як обуренням діями тих самих засобів масової інформації, які за вказівкою своїх власників негідно вчинили по відношенню до ветеранів Великої Вітчизняної війни, - йдеться у зверненні мера Кременчука. - Не турбуючись про наслідки, вони фактично образили тих людей (ветеранів та учасників війни. - ТК)...».

 

Нагадаємо, у вересні суд передав приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Раніше, в червні, журналісти кількох міських газет і телекомпанії «Візит» зробили заяву стосовно ситуації, що склалася на ТРК «Візит». Вони закликали протистояти спробам місцевої влади забрати приватну телекомпанію «Візит» у її власників і передати до комунальної власності.

 

11 жовтня міський голова Кременчука Олег Бабаєв на апаратній нараді у міськвиконкомі вдався до брутальної лайки і погроз на адресу кременчуцьких ЗМІ - газет «Програма Плюс», «Кременчуцький Телеграф» та телекомпанії «Візит». Він звинуватив ЗМІ у «виробництві лайна»: на його погляд, журналісти «не так» висвітлювали події зі святкування Дня міста.

 

Національна спілка журналістів України і Незалежна медіа-профспілка України засудили тиск мера на ЗМІ. Голова Комітету з питань свободи слова Микола Томенко написав із цього приводу депутатське звернення прем'єр-міністру та генеральному прокурору, а кременчуцькі журналісти закликали Президента України розібратися з тиском мера на місцеві ЗМІ

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду