Обшук в офісах «Цензор.нет» та INTV проведено за санкцією суду – міліція

9 Грудня 2013
5170

Обшук в офісах «Цензор.нет» та INTV проведено за санкцією суду – міліція

5170
Обшук проведено в рамках розслідування шахрайства і зловживання службовим становищем. Вилучено комп'ютери та документи
Обшук в офісах «Цензор.нет» та INTV проведено за санкцією суду – міліція

Обшук на вул. Турівській, 19-Б у Києві проведено за санкцією суду. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у місті Києві.

 

Як відомо, за цією адресою розташовано офіси інтернет-видання «Цензор.нет» та інтернет-каналу INTV. Раніше було повідомлено про захоплення їхніх офісів спецпідрозділами міліції.

 

Обшук проведено в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за 2 статтями Кримінального кодексу України - шахрайство та зловживання службовим становищем.

 

«До Міністерства внутрішніх справ України надійшло звернення групи громадян щодо шахрайського заволодіння посадовими особами однієї з комерційних структур майном, що належить заявникам - комп'ютерною технікою на суму понад 350 тисяч гривень. Крім того, в заяві йшлося про зловживання службовим становищем з боку посадовців цієї комерційної структури», - йдеться в повідомленні міліції.

 

Зазначені відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також зареєстровано кримінальне провадження із правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

В рамках досудового розслідування на підставі рішення суду міліція провела обшук у приміщенні комерційної структури, назви якої в міліції не називають, за адресою: м. Київ, вул. Турівська, 19-Б. Під час обшуку вилучили комп'ютерну техніку та документи підприємства, «що мають доказове значення у кримінальному провадженні».

 

Тим часом співробітник INTV в ефірі Hromadske.tv повідомив, що було вилучено сервери в каналу INTV. За його словами, без жодних пояснень спецпризначенці вибили вхідні двері, залізли на територію їхнього офісу через сусідній паркан, забрали сервери та пішли. У цей час співробітників інтернет-каналу вивели і заборонили користуватися мобільним зв'язком. Сайт INTV наразі не доступний для користувачів.

 

Водночас головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов також повідомив про вилучення всієї техніки видання. «Співробітники редакції розповіли, що стало підставою для захоплення офісу "Цензор.нет" і вилучення всієї нашої техніки, - написав він у Facebook. - Після того, як людей вишикували біля стіни й заборонили підходити до комп'ютерів і користуватися мобільними телефонами, якийсь силовик заявив: «Ми проводимо вилучення техніки у вашому приміщенні, тому що в нас є рішення суду, що якась людина, яка працювала адміністратором однієї з компаній, що розташовується в цьому ж приміщенні, але не має до нас жодного стосунку, нібито залишила тут свій сервер, який їй не повернули нібито якісь її роботодавці. Увага! В постанові суду не вказано, а який серійний номер або яка марка чи які ще ознаки цього сервера! Тому силовики вирішили забрати всі комп'ютери в чотириповерховій будівлі у всіх, хто там працює, щоб знайти те, що шукають!».

 

«Звичайно, всі ті декілька компів, які знаходилися в нашій кімнаті, жодного віддаленого стосунку до чиїхось серверів не мають. Вони всі оформлені в належному порядку», - додав пан Бутусов.

 

Нагадаємо, у Facebook-спільноті «Євромайдан SOS» також повідомляли про захоплення «Беркутом» офісу газети «Вечірні вісті» на вул. М. Раскової 4а. Однак поки що міліція нічого не повідомляє з приводу своїх дій за цією адресою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5170
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду