Журналіст з Житомира заявляє про напад, який начебто підтримувала колишня журналістка-депутатка облради

Журналіст з Житомира заявляє про напад, який начебто підтримувала колишня журналістка-депутатка облради

22 Серпня 2017
2894

Журналіст з Житомира заявляє про напад, який начебто підтримувала колишня журналістка-депутатка облради

2894
Житомирський журналіст Сергій Форест повідомив, що 17 серпня у центрі міста на нього напав колишній охоронець народного депутата Борислава Розенблата Василь Щербаков. За словами постраждалого, напад був підтриманий депутаткою Житомирської обласної ради, журналісткою Оленою Галагузою.
Журналіст з Житомира заявляє про напад, який начебто підтримувала колишня журналістка-депутатка облради
Журналіст з Житомира заявляє про напад, який начебто підтримувала колишня журналістка-депутатка облради

З відповідним листом Сергій Форест звернувся до Національної спілки журналістів України (НСЖУ), повідомляє прес-служба Спілки.

У коментарі НСЖУ Сергій Форест розповів, що він зайшов до кав¢ярні випити кави, коли несподівано до нього підскочив Василь Щербаков, схопив за горло і почав обзивати сепаратистом.  У листі до Спілки постраждалий наголошує, що напад був скоєний під керівництвом депутатки обласної ради, журналістки Олени Галагузи: «Вона на моїх очах дала йому вказівку і під час агресивних дій Щербакова стояла поруч і знімала напад на телефон, очікуючи моїх протиправних дій».

«Я ні від кого не приховую, що дотримуюся лівих поглядів, але це не підстава на мене нападати. Мене хотіли спровокувати на бійку, але я просто відштовхнув його руку і зі словами, що я українець вийшов з кафе. Не знаю, чого чекати від цих людей далі, адже якщо можна ось так просто напасти на людину і схопити за горло, то імовірно, що можуть і зі зброєю напасти. Щербаков раніше був охоронцем нардепа Борислава Розенблата, потім нетривалий час перебув у АТО, а зараз він уже, подивіться, герой»,  – обурюється журналіст.

Напад Сергій Форест, який співпрацює з виданням «20 хвилин», пов’язує з критичними матеріалами - зокрема, і з публікацією про діяльність Олени Галагузи.

За словами заступника голови Житомирської обласної організації НСЖУ Миколи Роя, Сергій Форест відомий своїми політичними поглядами і активною громадянською позицією. Він є знаним в регіоні журналістом, співпрацює з багатьма ЗМІ. У минулому скликанні був членом правління Житомирської ОО НСЖУ.

Також членкинею НСЖУ є Олена Галагуза, яка продовжує друкувати свої публікації у ЗМІ, незважаючи на те, що є депутатом обласної ради. У минулому пані Галагуза, заявляє НСЖУ, була активісткою декількох партій, серед яких Партія регіонів, «Свобода», зараз – «Самопоміч».

Водночас у своєму Facebook Олена Галагуза залишила пости, в яких  називає інцидент «суперечкою».

«Отже, п'ємо каву з відомим добровольцем Василем. Заходить у кав'ярню ця істота, яка підтримує червоний терор, сепарські шабаши. І раптом Рогач (це справжнє прізвище цього діяча, а Галкін було потім) став тікати. Як собачі бої у соцмережах влаштовувати, то перший на черзі, а як бачить справжніх захисників, то біжить стрімголов», - повідомила вона.

«Василь Щербаков правильно зауважив Рогачу-Галкіну-Форесту, що той є сепаром. Воно у відповідь пищало, що є українцем. Мені назавжди врізалися слова відомого музиканта Середи: "Людина - це українець, українець - це людина". Та кримінальна істота не стала людиною, а є типовим представником паразитів, які годуються на українській землі, але паплюжать її. Тільки вірні дружини бійців мене зрозуміють, що означає чекати свого захисника додому. Нас ніхто не зрозуміє. І лише нелюди можуть цькувати родичів справжніх захисників або власне захисників. Мене намагалися ламати у школі 30 однокласників одночасно, а я їм дякую за гарт. Переживу і це тимчасове явище», - написала депутатка.

«Після учорашнього інциденту, коли сепар чимдуж полишав кав'ярню, де ми сиділи разом із Василь Щербаков, чомусь жодне сміття не з'явилося на слухання справи державного зрадника Васілія», - зазначила згодом Олена Галагуза.

У своєму коментарі «Детектору медіа» Олена Галагуза заявила, що нападу на Сергія Фореста не було.

Вона також заявила, що постраждалий не журналіст: «Це повна маячня. Він сидів за вбивство і рекет. Ви захищаєте сепара, який прикривається корочкою? Ви або ведетеся на брехню, або підтримуєте її. А це правда, що ви мордуєте цуциків?  Ну кого ви цитуєте? Колишнього кримінальника, який організовує сепарські шабаші. Нападу не було у природі. Ніякого насилля не було. Я взагалі мовчала».

Інформацію НСЖУ щодо того, що вона була активісткою декількох партій, серед яких Партія регіонів, «Свобода» і «Самопоміч», Олена Галагуза коментувати відмовилася.

Нагадаємо, директор виконавчий філії Національної суспільної телерадіокомпанії України «Житомирська регіональна дирекція» Василь Головецький звільнився за згодою сторін. Причиною стали виявлені під час моніторингу матеріали з ознаками замовності на телеканалі.

На фото - під час інциденту

Фото: Facebook Олени Галагузи

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2894
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду