З медіахолдингу УМХ масово звільняються працівники. Керівництво розповідає про перезавантаження

З медіахолдингу УМХ масово звільняються працівники. Керівництво розповідає про перезавантаження

21 Червня 2017
2893

З медіахолдингу УМХ масово звільняються працівники. Керівництво розповідає про перезавантаження

2893
Колишні співробітники пояснюють звільнення великими затримками зарплат і припускають, що всі гроші вилучаються власником холдингу Курченком
З медіахолдингу УМХ масово звільняються працівники. Керівництво розповідає про перезавантаження
З медіахолдингу УМХ масово звільняються працівники. Керівництво розповідає про перезавантаження

Медіахолдинг УМХ, що належить бізнесменові-втікачеві Сергію Курченку, залишила більша частина команди одного з найбільших сейлз-хаузів країни Digi Media, а також інтернет-проектів bigmir.net.

Про це повідомляє LIGA.net, яка розбиралася у ситуації, що склалася.

Інформацію про те, що велика частина команди сейлз-хаусу пішла в новий проект, підтвердила комерційний директор агентства Ольга Удодова. За її словами, співробітники Digi Media пішли тому, що не бачать себе в реструктуризації Діджитал-напрямку холдингу, яка почалася.

Колишні співробітники холдингу причиною звільнень називають те, що в УМХ вже давно затримують зарплати. «Я можу сказати тільки про нашу команду, яка працювала над Ivona.bigmir.net… Багато хто не отримав гроші ще за квітень, натомість отримав багато пропозицій від конкурентних видань», - сказала керівник проекту Ivona.bigmir.net Христина Довгаль.

Із проектів bigmir.net пішли також всі програмісти і топ-менеджмент, додала одна з колишніх співробітниць холдингу: «Пішло 80% редакції bigmir. Залишилися пара редакторів і прибиральниця. Зарплату традиційно платять раз на 2-3 місяці».

Один з колишніх топ-менеджерів холдингу припускає, що труднощі з оплатою виникли після звільнення топ-менеджера Віталія Гордуза, який керував інтернет-бізнесом холдингу. Водночас колишні співробітники наголошують, що інтернет-проекти були прибутковими, тому, мовляв, труднощі з виплатами пояснити важко. «Продажі були стабільні, тому причина десь вище. Були думки, що всі гроші вилучаються наверх, до Курченка», - поділились припущеннями співрозмовники видання.

У прес-службі УМХ своєю чергою стверджують, що в 2016 році почали масштабну реструктуризацію холдингу, а 1 червня 2017 року було завершено внутрішній аудит інтернет-сегмента холдингу, за підсумками якого прийняли рішення реформувати структури витрат підрозділу.

«Реформування спричинило скорочення низки непрофільних, неперспективних, збиткових позицій і напрямків. Це важкий, але необхідний крок для того, щоб бізнес зробив перезавантаження і зміг розвиватися далі. І якщо хтось із співробітників виявився неконкурентним в новій реальності або не готовим до змін - це його проблеми чи його вибір… Оновлена ​​команда співробітників UMH digital націлена на посилення і розширення пулу власних інтернет-майданчиків», - йдеться у коментарі прес-служби.

Там також визнали наявність заборгованості по заробітній платні, але уточнили, що вона незначна: «Розроблений і погоджений з колективом графік її погашення, і компанія посилено над цим працює».

Припущення, що Курченко виводить гроші з холдингу, в прес-службі спростували і назвали «спробами дрібної помсти», закликавши не поширювати чутки і домисли, спрямовані на дискредитацію холдингу перед партнерами.

Як відомо, після придбання Курченком УМХ з команди українського Forbes пішли всі журналісти і редактори, пояснивши це запровадженням у виданні жорсткої цензури. Коли бізнесмен потрапив до списку санкцій ЄС, Forbes Media відкликала ліцензію УМХ на використання бренду Forbes. Forbes Україна мав багатомісячні борги із виплати зарплат і гонорарів.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України розпочала досудове розслідування за підозрою у фінансуванні тероризму за фактом вивезення та реалізації антрациту із непідконтрольних Україні територій Донбасу під керівництвом бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка.

Довідково:

УМХ - один із найбільших медіахолдингів України. До його складу входять друковані видання та радіостанції, а також великі сервісні, розважальні портали і новинні агрегатори, такі як bigmir.net, tochka.net, korrespondent.net. Як вказує сам холдинг, ресурси УМХ покривають близько 50% українських інтернет-користувачів, а частка групи на ринку інтернет-реклами становить 29%. З 2013 року холдинг належить бізнесменові-втікачеві Сергієві Курченку. У 2014 році прокуратура висунула йому підозри в ухилянні від сплати податків і завданні великих збитків держкомпаніям. Тоді ж Курченко потрапив до списку санкцій ЄС.

Фото: ReklaMonstr.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2893
Читайте також
28.04.2017 17:45
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 907
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду