На Черкащині редакторку районної газети побили  представники громадської організації (ОНОВЛЕНО)

На Черкащині редакторку районної газети побили представники громадської організації (ОНОВЛЕНО)

26 Грудня 2016
3745

На Черкащині редакторку районної газети побили представники громадської організації (ОНОВЛЕНО)

3745
20 грудня під час зйомок біля Чигиринського райсуду (Черкаська область), редакторку районної газети «Чигиринські вісті» Наталю Лебеденко побили представники ГО «Чигиринська районна Народна рада». Жінка отримала струс мозку та інші тілесні ушкодження. Редакція направила до Національної спілки журналістів України (НСЖУ) відповідне звернення
На Черкащині редакторку районної газети побили  представники громадської організації (ОНОВЛЕНО)
На Черкащині редакторку районної газети побили  представники громадської організації (ОНОВЛЕНО)

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як зазначено, 20 грудня на 15:00 у суді було призначено розгляд справи за позовом цієї ГО до газети «Чигиринські вісті» про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 грн.

«Близько 15 год. 30 хв. на сходах Чигиринського районного суду окремі члени ГО «Чигиринська районна Народна рада» грубо і цинічно перешкоджали редактору газети «Чигиринські вісті» здійснювати свою професійну діяльність, а саме зйомку їх нападок на воїнів АТО та жителів с. Рацеве, які прийшли підтримати нашу газету в цьому судовому процесі та виступити свідками на її захист. При цьому представники ГО «Чигиринська районна Народна рада», перешкоджаючи відеозйомці нанесли Наталії Іванівні тілесні ушкодження, вирвали з рук планшет, яким велася відеозйомка. Але докази протиправної поведінки залишились на камерах спостереження Чигиринського районного суду та на дивом вцілілому дороговартісному планшеті, які вже долучені до кримінального провадження», – повідомляють представники редакції.

За словами юриста газети Світлани Гречанюк-Самойлової, 23 грудня було проведено судмедекспертизу в обласному центрі, зроблено освідування.

«За направленням судмедексперта були на консультації у обласного нейрохірурга в Черкаській обласній лікарні, струс мозку підтвердився. Будемо лікуватися в нашій лікарні, – розповіла у коментарі юрист. – Заяву поліція прийняла оперативно, за словами працівника нашої місцевої прокуратури, справа знаходиться на контролі у прокурора області.

У редакції наголошують: ця подія – не просто хуліганство, а намагання запровадити цензуру, обмежити свободу слова та завадити роздержавленню, оскільки «вищевказаний позов є нічим іншим як «брудним» приводом для всілякого роду провокацій та можливості здійснення фізичної розправи над журналістами газети «Чигиринські вісті».

На 11 січня призначений розгляд по суті справи за позовом про захист честі, гідності і ділової репутації ГО «Чигиринська районна Нарродна рада» до  редакції газети Чигиринські вісті».

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, на жаль, випадки переслідування редакторів комунальних газет із політичних мотивів зараз – непоодинокі.

«У процесі роздержавлення окремі політики чи представники влади дозволяють собі вдаватися до погроз і тиску на ЗМІ, щоб залякати, підпорядкувати газету собі і захистити власні інтереси. Декількох наших колег безпідставно звільнено з роботи або намагаються дотиснути. Окремі «активісти» спекулюють, що їх уповноважила громада на «газетну люстрацію». Ми сподіваємося на адекватне правосуддя та покарання винних у побитті редактора чигиринської районки, триматимемо цю справу на контролі та надаватимемо допомогу газеті», – зазначив пан Томіленко.

Нагадаємо, Прокуратура Черкаської області буде оскаржуватти вирок Соснівського районного суду м.Черкаси, яким 12 грудня було виправдано одного з колишніх керівників батальйону патрульної служби обласної міліції за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3745
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
kn
2647 дн. тому
"мало" зовнішнього ворога так ще й всередині країни тупі люди є. надіюсь пошвидже розуму наберуться люди, якщо хочуть жити краще.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду