У Миколаєві заступник міського голови вибачився за чиновницю, що напала на журналістку

У Миколаєві заступник міського голови вибачився за чиновницю, що напала на журналістку

18 Травня 2016
1521

У Миколаєві заступник міського голови вибачився за чиновницю, що напала на журналістку

1521
Заступник Миколаївського міського голови Юрій Степанець під час зустрічі з журналістами вибачився за дії начальниці відділу кадрів міської ради Наталії Кузьмичової, яка силою виштовхала кореспондентку «НикВести» Катерину Середу з кабінету, забороняючи вести відеозйомку і заявляючи, що це секретне приміщення.
У Миколаєві заступник міського голови вибачився за чиновницю, що напала на журналістку
У Миколаєві заступник міського голови вибачився за чиновницю, що напала на журналістку

Про це повідомляють «НикВести» на своєму сайті.

«Хочу вибачитися за поведінку начальника нашого відділу кадрів Кузьмичову Наталю, звичайно, вона не повинна була нікого виштовхувати. Хоча хочу звернути увагу, що у нас все-таки є ряд кабінетів, в які, дійсно, доступ обмежений. Можна зрозуміти і Кузьмичову, хоча я повторю - вона не повинна була так поступати. Вона повинна була нормально пояснити, що там знаходяться особисті справи, а під час роботи з особистими справами, дійсно, нікого не допускають в приміщення. Тому також прошу поставитися з розумінням», - сказав Юрій Степанець.

Він додав, що Наталі Кузьмичовій поки не оголосили догану, оскільки вона є підлеглою міського голови Олександра Сенкевича, який днями повинен повернутися з відрядження.

Юрій Степанець вважає, що каталізаторами в даному конфлікті виступили депутати міськради від «Опозиційного блоку» Ігор Копійка і Олег Солтис, які вирішили зайти до відділу кадрів, запросивши ЗМІ.

Нагадаємо, начальниця відділу кадрів виконкому Миколаївської міської ради Наталя Кузьмичова перешкоджала кореспондентці інтернет-видання «НикВести» Катерині Середі вести відеозйомку в будівлі мерії, заявляючи, що її кабінет - це секретне приміщення.

Інцидент стався вдень 17 травня під час перерви у засіданні постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, коли депутати попросили журналістів зафіксувати протоколи засідань конкурсної комісії з проведення відбору кандидатів на заміщення вакантних посад у виконавчих органах.

Депутати Ігор Копійка і Олег Солтис направились до кабінету начальника відділу кадрів Наталі Кузьмичової, щоб попросити показати їм протоколи засідань конкурсної комісії.

В ході спілкування депутатів з чиновником в її робочому кабінеті Наталя Кузьмичова заявила, що кореспондент не має права проводити відеозйомку в її кабінеті, оскільки в ньому на столах знаходяться персональні дані, які не можна поширювати. На це журналістка  Катерина Середа відповіла, що вона не знімає столи, не бачить персональних даних, а знімає тільки її та депутатів. Після цього Наталя Кузьмичова, схопивши за руку кореспондента, силою виштовхала її з приміщення.

На фото – Юрій Степанець з журналістами

Фото: «НикВести»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1521
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду