У Миколаєві чиновниця міськради напала на журналістку видання «НикВести» (ВІДЕО)

У Миколаєві чиновниця міськради напала на журналістку видання «НикВести» (ВІДЕО)

18 Травня 2016
2224
18 Травня 2016
11:39

У Миколаєві чиновниця міськради напала на журналістку видання «НикВести» (ВІДЕО)

2224
Начальниця відділу кадрів виконкому Миколаївської міської ради Наталя Кузьмичова перешкоджала кореспондентці інтернет-видання «НикВести» Катерині Середі вести відеозйомку в будівлі мерії, заявляючи, що її кабінет - це секретне приміщення.
У Миколаєві чиновниця міськради напала на журналістку видання «НикВести» (ВІДЕО)
У Миколаєві чиновниця міськради напала на журналістку видання «НикВести» (ВІДЕО)

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Інцидент стався вдень 17 травня під час перерви у засіданні постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, коли депутати попросили журналістів зафіксувати протоколи засідань конкурсної комісії з проведення відбору кандидатів на заміщення вакантних посад у виконавчих органах.

Депутати Ігор Копійка і Олег Солтис направились до кабінету начальника відділу кадрів Наталі Кузьмичової, щоб попросити показати їм протоколи засідань конкурсної комісії.

В ході спілкування депутатів з чиновником в її робочому кабінеті Наталя Кузьмичова заявила, що кореспондент не має права проводити відеозйомку в її кабінеті, оскільки в ньому на столах знаходяться персональні дані, які не можна поширювати. На це журналістка Катерина Середа відповіла, що вона не знімає столи, не бачить персональних даних, а знімає тільки її та депутатів.

Після цього Наталя Кузьмичова, схопивши за руку кореспондента, силою виштовхала її з приміщення, сказавши, що воно секретне.

«Ви не маєте права знімати в цьому кабінеті. Це секретне приміщення, тут зберігаються всі персональні дані. До побачення! Будьте здорові, живіть багато», - сказала Наталя Кузьмичова, зачинивши за собою двері кабінету.

ІМІ нагадує, що згідно зі статтею 34 Конституції України, кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший будь-який спосіб - на свій вибір. Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, отримання конфіденційної, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя.

Відповідно до статті 4 Закону України «Про місцеве самоврядування», місцеве самоврядування в Україні здійснюється на принципах законності і гласності.

Нагадаємо, 5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона – братии Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, напали на кореспондентів «Преступности.НЕТ»  Тараса Леонтяна і Артема Дибленка,  забороняючи їм фотозйомку. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.

Поліція у Миколаєві розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній журналістській діяльності кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка.

Пізніше стало відомо, що слідчі в ході досудового розслідування нападу 5 травня у Миколаєві на журналістів видання «Преступности.НЕТ»встановили додаткові обставини, у зв’язку з чим було розпочато ще одне кримінальне провадження за ознаками ст.345-1 КК України (Погроза або насильство щодо журналіста).

Фото: скрін відео «НикВести»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2224
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читатель
2920 дн. тому
Крыса...
Надежда
2920 дн. тому
когда закончатся все эти СЕКРЕТЫ?каждая сявка считает себя пупом земли-привыкла-секретно, могут быть на таком уровне, только незаконные действия,потому она и дергается
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду