У Савіка Шустера підтвердили анулювання дозволу на працевлаштування в Україні

У Савіка Шустера підтвердили анулювання дозволу на працевлаштування в Україні

26 Квітня 2016
2792

У Савіка Шустера підтвердили анулювання дозволу на працевлаштування в Україні

2792
Київський міський центр зайнятості в усній розмові з представниками телеканалу Савіка Шустера 3s.tv підтвердив, що телеведучому Савіку Шустеру анульовано дозвіл на працевлаштування в Україні. Про це «Детектору медіа» повідомила директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна.
У Савіка Шустера підтвердили анулювання дозволу на працевлаштування в Україні
У Савіка Шустера підтвердили анулювання дозволу на працевлаштування в Україні

«У нас офіційних документів ще немає, – повідомила Тетяна Кармазіна. – Ми про це самі дізналися теж зі ЗМІ, в останню чергу. Сьогодні ми телефонували (до Київського міського центру зайнятості. – ДМ). Нам сказали, що дійсно був розгляд і що нам відправили документи. Які документи – вони не сказали. Анулювали, не анулювали – не сказали. Але, скоріш за все, ви маєте рацію (що дозвіл анульовано. –ДМ). Зараз на 14:30 Київський міський центр зайнятості призначив нам зустріч, де ми зможемо з’ясувати всі обставини».

За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його. «Нам дозвіл від центру зайнятості на працевлаштування Савіка був виданий. І в нас є лист від 31 березня, яким вони повідомляють, що заяву розглянуто і нам видано дозвіл на працевлаштування. Дозволи завжди видаються строком на один рік. Але вчора вони скасували дозвіл на працевлаштування. Будемо сьогодні розбиратися, чому», – розповіла вона.

Головний юрист телеканалу 3s.tv розповіла детальніше про процедуру працевлаштування іноземних громадян в Україні: «Київський міський центр зайнятості видає дозвіл на працевлаштування. На підставі цього дозволу збирається пакет документів, плюс додається сам дозвіл, і ці документи подаються до Державної міграційної служби для отримання тимчасового дозволу на перебування на території України».

На запитання «Детектора медіа», чи є Савік Шустер фізичною особою – підприємцем (ФОП), пані Кармазіна відповіла: «У тому числі». На запитання, чи може він у такому разі працювати в Україні без дозволу з центру зайнятості, вона сказала: «Я вважаю, що може. Втім, якщо він працюватиме як ФОП, у нього будуть обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні. Але нам потрібно знати, на якій підставі нам анулювали дозвіл, можливо, є якісь документи. Ми нічого не знаємо про підстави, тому поки що я не можу нічого коментувати детально».

Тим часом бізнес-партнер Савіка Шустера Павло Єлізаров у коментарі LB.ua теж підтвердив, що Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні.

Нагадаємо, 25 квітня увечері «Детектор медіа» з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні. На той момент Тетяна Кармазіна не змогла підтвердити чи спростувати цю інформацію. «Детектор медіа» також очікує відповідей на запити до Київського міського центру зайнятості, Міністерства соціальної політики, Державної міграційної служби та Служби безпеки України.

Фото: glavpost.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2792
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду