Журналіст з Котовська заявляє, що поліція надала неправдиву інформацію щодо перешкоджання його діяльності

Журналіст з Котовська заявляє, що поліція надала неправдиву інформацію щодо перешкоджання його діяльності

14 Березня 2016
1796
14 Березня 2016
11:33

Журналіст з Котовська заявляє, що поліція надала неправдиву інформацію щодо перешкоджання його діяльності

1796
Відділ поліції (ВП) у місті Котовську (Одеська область) повідомив про перевірку інформації про побиття журналіста, яка начебто була розповсюджена в інтернеті. При цьому начальник Котовського ВП Юрій Курочкін заявив, що постраждалий не надав підтвердження, що є журналістом, і відмовився спілкуватися з правоохоронцями. Водночас журналіст Олександр Ярошенко (Сергій Левитаненко) повідомляє, що подав заяву до відділу поліції про напад на нього.
Журналіст з Котовська заявляє, що поліція надала неправдиву інформацію щодо перешкоджання його діяльності
Журналіст з Котовська заявляє, що поліція надала неправдиву інформацію щодо перешкоджання його діяльності

«До чергової частини Котовського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що присутній на зустрічі народного депутата з виборцями громадянин порушує громадський порядок. Майже одночасно до поліції звернувся громадянин, який повідомив, що на зустрічі виборців з народним депутатом його побили невідомі особи. За вказаною адресою негайно виїхала група швидкого реагування», - повідомляє Котовський ВП на офіційному сайті Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Як стверджують у поліції, правоохоронцями було встановлено, що під час спілкування народного депутата з одним із присутніх, який назвався журналістом, «сталася словесна перепалка». Присутні почали вимагати, щоб чоловік залишив приміщення, що він начебто «добровільно і зробив».

«Будь-яких документів, які підтверджують, що заявник є журналістом, чоловік правоохоронцям не надав, від спілкування з поліцейськими він відмовляється. Зараз за даним фактом проводиться перевірка», - повідомив начальник Котовського ВП Юрій Курочкін.

Водночас журналіст Олександр Ярошенко (Сергій Левитаненко) заявляє, що на сайті Головного управління Національної поліції в Одеській області була розміщена неправдива інформація стосовно подій із нападом на нього під час зустрічі із народним депутатом від «Опозиційного блоку» Миколою Скориком у Котовську.

«По-перше, у своїй заяві в поліцію я не вказував, що мене побили, я вказав, що група невідомих осіб (вже відомих!) перешкоджала моїй роботі журналіста, намагалася розбити журналістську техніку, напала на мене з хуліганськими діями, намагалася примусово виштовхати мене із зали, де відбувався захід», - повідомив журналіст ЗМІ.

Він також заявив, що пред’являв своє журналістське посвідчення заступнику начальника Котовського відділку поліції Анатолію Конєвшинському і слідчому Олегу Діордієву.

Олександр Ярошенко також спростовує твердження Юрія Курочкіна, що «від спілкування з поліцейськими він відмовляється». «Вчора у слідчому відділку поліції я написав заяву про злочин, я надав покази слідчому по цій заяві, це засвідчено моїм підписом (фотокопія заяви у мене є!). Сьогодні я два рази спілкувався зі слідчим по телефону. І це називається "від спілкування з поліцейськими він відмовляється"?», - повідомляє журналіст.

Постраждалий також заявляє, що поліціянти неодноразово порушили закон у цій справі. «Курочкін заявляє, що "зараз за даним фактом проводиться перевірка". Інформація датована 15.10 (12 березня. – Ред.). А учора о 15-й я вже закінчив давати покази і подав заяву. Протягом 24 годин по закону вони мали по заяві відкрити ЄРДР. Але чомусь у справі фігурує тільки перевірка. Вони вже порушили закон», - повідомляє Олександр Ярошенко.

Він також стверджує, що заступник начальника поліції Анатолій Конєвшинський завадив складанню протоколу на місці події, огляду місця злочину та упізнання тих, хто напали на журналіста. «Бо не хотів псувати свято колишнім "регіоналам", а нині "Опоблоківцям". Він заявив слідчому: я знаю нападників, йдіть складайте протокол, я потім тобі скажу, хто ці люди. Не будемо заважати заходу. Хоча у цій залі тоді мали бути проведені слідчі дії. Усі з нападників були там присутні», - заявляє журналіст.

«Детектор медіа» звернувся за коментарем до Відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Нагадаємо, у травні 2014 року Слідчим відділом міського відділку міліції у Котовську (Одеська область) було відкрите кримінальне провадження за фактом навмисного підпалу житлового приміщення журналіста, блогера «Детектор медіа» Олександра Ярошенка, відомого під псевдонімом Сергій Левитаненко. За даними міліції,  загоряння квартири журналіста відбулося вночі 12 травня. Також у правоохоронних органах заявляють, що вогнем у квартирі знищено житлову кімнату та все майно.

Фото: скрін з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1796
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду