У Миколаєві суд призначив штраф нападниці на місцевого журналіста

У Миколаєві суд призначив штраф нападниці на місцевого журналіста

18 Лютого 2016
1347

У Миколаєві суд призначив штраф нападниці на місцевого журналіста

1347
Центральний районний суд Миколаєва визнав винною адміністраторку так званого «інтернет-кафе» Юлію Вітколовську в перешкоджанні журналістській діяльності кореспондента інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрія Лохматова і засудив її до штрафу в 850 грн. Відповідне рішення у четвер, 18 лютого, винесла суддя Світлана Скрипченко.
У Миколаєві суд призначив штраф нападниці на місцевого журналіста
У Миколаєві суд призначив штраф нападниці на місцевого журналіста

Про це повідомляє видання «Преступности.НЕТ».

Нагадаємо, 25 липня 2015 року в Миколаєві адміністраторка закладу Юлія Вітколовська накинулася на журналіста видання «Преступности.НЕТ» Андрія Лохматова, коли той за редакційним завданням прибув до «інтернет-кафе», отримавши інформацію, що це насправді підпільний ігровий зал. Вимагаючи видалити знімок, вона намагалась вихопити у нього камеру і службове посвідчення, а також силою виштовхнути з ігрового залу. Журналіст намагався у свою чергу пояснити, що згідно статті 307 Цивільного кодексу вона перебуває в громадському місці, а значить її згода на проведення фотозйомки автоматично допускається.

Після того, як Андрій Лохматов викликав міліцію та написав заяву про перешкоджання журналістській діяльності, Юлія Вітколовська подала свою заяву, у якій стверджувала, що журналіст нібито штовхнув її і побив.

За даним інцидентом було відкрито кримінальне провадження, яке було закрите слідчим Центрального РВВС Сніжаною Непомнящою. Однак пізніше справу було відновлено за наполяганням прокуратури Миколаївської області, і в результаті - передано до суду.

Кримінальне провадження було кваліфіковано за частиною 1 статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) і частини 1 статті 126 (нанесення удару, яка заподіяла біль, але не спричинило тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

В ході судового розгляду справи після того, як потерпілий дав свої свідчення, суддя Світлана Скрипченко в зв'язку з постійним перенесенням засідань через хворобу адвоката обвинуваченої запропонувала сторонам підписати угоду про примирення і домовитися про покарання Юлії Вітколовської. У такому разі суд припиняв розгляд справи в повному обсязі, не допитував свідків і не досліджував письмові докази, а призначав обвинуваченій покарання, до якого дійшли самі учасники процесу.

Сторони підписали угоду, згідно з якою Юлія Вітколовська повністю визнає свою провину в скоєнні зазначених правопорушень та зобов'язується оплатити штраф у розмірі 850 грн.

Суддя Світлана Скрипченко, опитавши всіх учасників процесу, затвердила угоду і в результаті винесла вирок.

«Визнати винною Вітколовську Юлію Володимирівну в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 171, частиною 1 статті 126 Кримінального кодексу України і призначити покарання за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України у вигляді штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень), за частину 1 статті 126 Кримінального кодексу України у вигляді штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень). На підставі ч. 1 ст. 70 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів шляхом часткового складання покарань призначити Вітколовській Юлії Володимирівни остаточне покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень)», - цитує видання вирок судді.

 

Фото - «Преступности.НЕТ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1347
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду