detector.media
18.02.2016 14:56
У Миколаєві суд призначив штраф нападниці на місцевого журналіста
У Миколаєві суд призначив штраф нападниці на місцевого журналіста
Центральний районний суд Миколаєва визнав винною адміністраторку так званого «інтернет-кафе» Юлію Вітколовську в перешкоджанні журналістській діяльності кореспондента інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрія Лохматова і засудив її до штрафу в 850 грн. Відповідне рішення у четвер, 18 лютого, винесла суддя Світлана Скрипченко.

Про це повідомляє видання «Преступности.НЕТ».

Нагадаємо, 25 липня 2015 року в Миколаєві адміністраторка закладу Юлія Вітколовська накинулася на журналіста видання «Преступности.НЕТ» Андрія Лохматова, коли той за редакційним завданням прибув до «інтернет-кафе», отримавши інформацію, що це насправді підпільний ігровий зал. Вимагаючи видалити знімок, вона намагалась вихопити у нього камеру і службове посвідчення, а також силою виштовхнути з ігрового залу. Журналіст намагався у свою чергу пояснити, що згідно статті 307 Цивільного кодексу вона перебуває в громадському місці, а значить її згода на проведення фотозйомки автоматично допускається.

Після того, як Андрій Лохматов викликав міліцію та написав заяву про перешкоджання журналістській діяльності, Юлія Вітколовська подала свою заяву, у якій стверджувала, що журналіст нібито штовхнув її і побив.

За даним інцидентом було відкрито кримінальне провадження, яке було закрите слідчим Центрального РВВС Сніжаною Непомнящою. Однак пізніше справу було відновлено за наполяганням прокуратури Миколаївської області, і в результаті - передано до суду.

Кримінальне провадження було кваліфіковано за частиною 1 статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) і частини 1 статті 126 (нанесення удару, яка заподіяла біль, але не спричинило тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

В ході судового розгляду справи після того, як потерпілий дав свої свідчення, суддя Світлана Скрипченко в зв'язку з постійним перенесенням засідань через хворобу адвоката обвинуваченої запропонувала сторонам підписати угоду про примирення і домовитися про покарання Юлії Вітколовської. У такому разі суд припиняв розгляд справи в повному обсязі, не допитував свідків і не досліджував письмові докази, а призначав обвинуваченій покарання, до якого дійшли самі учасники процесу.

Сторони підписали угоду, згідно з якою Юлія Вітколовська повністю визнає свою провину в скоєнні зазначених правопорушень та зобов'язується оплатити штраф у розмірі 850 грн.

Суддя Світлана Скрипченко, опитавши всіх учасників процесу, затвердила угоду і в результаті винесла вирок.

«Визнати винною Вітколовську Юлію Володимирівну в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 171, частиною 1 статті 126 Кримінального кодексу України і призначити покарання за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України у вигляді штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень), за частину 1 статті 126 Кримінального кодексу України у вигляді штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень). На підставі ч. 1 ст. 70 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів шляхом часткового складання покарань призначити Вітколовській Юлії Володимирівни остаточне покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень)», - цитує видання вирок судді.

 

Фото - «Преступности.НЕТ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY