Керівник видання «ЦЖР» заявляє, що блокування з боку Роскомнагляду не зашкодить розвиткові проекту

Керівник видання «ЦЖР» заявляє, що блокування з боку Роскомнагляду не зашкодить розвиткові проекту

6 Жовтня 2015
2319

Керівник видання «ЦЖР» заявляє, що блокування з боку Роскомнагляду не зашкодить розвиткові проекту

2319
Керівник видання «ЦЖР» заявляє, що блокування з боку Роскомнагляду не зашкодить розвиткові проекту
Керівник видання «ЦЖР» заявляє, що блокування з боку Роскомнагляду не зашкодить розвиткові проекту

Головний редактор інтернет-видання «Центр журналистских расследований» («ЦЖР») Валентина Самар заявляє, що блокування сайту на території РФ і окупованого Криму, яке запровадив Роскомнагляд на вимогу Генеральної прокуратури Росії, не зупинить діяльності проекту. Про це вона розказала в інтерв'ю виданню «Крим.Реалії».

 

«Рішення абсолютно нерозумне, тому що неможливо в цьому світі зупинити доступ до інформації. Тому що все те, що розміщується на сайті, тут же йде експортом на сторінки в соціальних мережах в акаунти, його тут же розмітають інші інформаційні агентства та інтернет-видання. Ми виробляємо мультимедійний контент, він розміщується в ефірі двох телекомпаній і на YouTube. Так що немає сенсу блокувати одну платформу лише для того, щоб показати, що вживаються якісь заходи для «захисту» росіян від «шкідливої» інформації», - сказала Валентина Самар.

 

За її словами,  технічно обійти блокування доступу дуже легко - інструкція вже висить на сайті. «Кримчани навчилися здобувати інформацію навіть у ситуації, коли була інформаційна блокада з боку Росії. Коли були вимкнені всі українські передавачі, люди повісили тарілки і дивляться українські канали. Якщо є потреба в цій інформації - її отримають. А те, що це було зроблено на вимогу Генеральної прокуратури Росії, зайвий раз підказує, що ми правильно працюємо», - зазначила вона.

 

Валентина Самар повідомила, що після того, як редакція «Центра журналистских расследований» змушена була залишити Крим через погрози проект вийде з регіонального кримського на національний рівень.

 

«Ми відроджуємо наші медіацентри і хочемо бути поряд з нашими кримчанами. Ми хочемо, щоб тема Криму звучала не тільки завдяки протестним акціям, і кримчани отримали трибуну в тих регіонах, де вони зараз живуть. Ми хочемо, щоб було більше інформації про кримських військових - це десятки тисяч людей, які залишилися вірними присязі і в яких багато проблем. Цієї інформації має бути більше, тому ми відкриваємо наш медіацентр в Одесі, там буде корпункт. Також ми хочемо відкрити медіацентр у Херсоні, де зараз розгортаються резонансні події. Ми вважаємо, що цей регіон має стати плацдармом для повернення Криму», - сказала вона.

 

Нагадаємо, Нагадаємо, на минулому тижні повідомлення від Роскомнагляду про блокування на території РФ і окупованого Криму отримали кримські інформаційні інтернет-ресурси «Центр журналистских расследований» і «События Крыма». Цього тижня редакція порталу чорноморських новин BlackSeaNews отримала повідомлення від Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) з попередженням про блокування доступу до ресурсу на території Росії та підконтрольного їй зараз Криму.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду