detector.media
06.10.2015 17:22
Керівник видання «ЦЖР» заявляє, що блокування з боку Роскомнагляду не зашкодить розвиткові проекту
Керівник видання «ЦЖР» заявляє, що блокування з боку Роскомнагляду не зашкодить розвиткові проекту

Головний редактор інтернет-видання «Центр журналистских расследований» («ЦЖР») Валентина Самар заявляє, що блокування сайту на території РФ і окупованого Криму, яке запровадив Роскомнагляд на вимогу Генеральної прокуратури Росії, не зупинить діяльності проекту. Про це вона розказала в інтерв'ю виданню «Крим.Реалії».

 

«Рішення абсолютно нерозумне, тому що неможливо в цьому світі зупинити доступ до інформації. Тому що все те, що розміщується на сайті, тут же йде експортом на сторінки в соціальних мережах в акаунти, його тут же розмітають інші інформаційні агентства та інтернет-видання. Ми виробляємо мультимедійний контент, він розміщується в ефірі двох телекомпаній і на YouTube. Так що немає сенсу блокувати одну платформу лише для того, щоб показати, що вживаються якісь заходи для «захисту» росіян від «шкідливої» інформації», - сказала Валентина Самар.

 

За її словами,  технічно обійти блокування доступу дуже легко - інструкція вже висить на сайті. «Кримчани навчилися здобувати інформацію навіть у ситуації, коли була інформаційна блокада з боку Росії. Коли були вимкнені всі українські передавачі, люди повісили тарілки і дивляться українські канали. Якщо є потреба в цій інформації - її отримають. А те, що це було зроблено на вимогу Генеральної прокуратури Росії, зайвий раз підказує, що ми правильно працюємо», - зазначила вона.

 

Валентина Самар повідомила, що після того, як редакція «Центра журналистских расследований» змушена була залишити Крим через погрози проект вийде з регіонального кримського на національний рівень.

 

«Ми відроджуємо наші медіацентри і хочемо бути поряд з нашими кримчанами. Ми хочемо, щоб тема Криму звучала не тільки завдяки протестним акціям, і кримчани отримали трибуну в тих регіонах, де вони зараз живуть. Ми хочемо, щоб було більше інформації про кримських військових - це десятки тисяч людей, які залишилися вірними присязі і в яких багато проблем. Цієї інформації має бути більше, тому ми відкриваємо наш медіацентр в Одесі, там буде корпункт. Також ми хочемо відкрити медіацентр у Херсоні, де зараз розгортаються резонансні події. Ми вважаємо, що цей регіон має стати плацдармом для повернення Криму», - сказала вона.

 

Нагадаємо, Нагадаємо, на минулому тижні повідомлення від Роскомнагляду про блокування на території РФ і окупованого Криму отримали кримські інформаційні інтернет-ресурси «Центр журналистских расследований» і «События Крыма». Цього тижня редакція порталу чорноморських новин BlackSeaNews отримала повідомлення від Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) з попередженням про блокування доступу до ресурсу на території Росії та підконтрольного їй зараз Криму.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY