Вийшов друком посібник «Інтерньюз-Україна» для журналістів, які пишуть про євроінтеграцію

Вийшов друком посібник «Інтерньюз-Україна» для журналістів, які пишуть про євроінтеграцію

12 Серпня 2015
1752

Вийшов друком посібник «Інтерньюз-Україна» для журналістів, які пишуть про євроінтеграцію

1752
Вийшов друком посібник «Інтерньюз-Україна» для журналістів, які пишуть про євроінтеграцію
Вийшов друком посібник «Інтерньюз-Україна» для журналістів, які пишуть про євроінтеграцію

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Українського медійного проекту» (У-Медіа), що реалізується «Інтерньюз Нетворк» в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), підготувала видання «Асоціація з ЄС у ваших медіа: посібник для журналістів». Про це повідомляється на сайті громадської організації.

Автором посібника став оглядач «Газети по-українськи» Анатолій Марциновський.

 

Посібник має на меті дати журналістам розуміння базових для професійного висвітлення тематики речей, уміння відрізнити важливу інформацію від другорядної та спекуляцій, зорієнтуватись у джерелах інформації та коментарів. У ГО підкреслили, що це є особливо важливим з впровадженням Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

 

«Попри складні для України часи нині вона вперше за понад 20 років незалежності має шанс на реальну, а не декларативну євроінтеграцію, отож сьогодні євроінтеграція переходить у площину конкретних внутрішніх реформ та змін. Євроінтеграційна тематика від абстрактної для багатьох медіа дипломатичної матерії стає цілком практичною - це означає нові можливості для журналістів та нову відповідальність, адже роль засобів масової інформації у реалізації європейського курсу країни є однією з ключових», - зазначили в «Інтерньюз-Україна».

 

Друковане видання має допомогти журналістам у підготовці матеріалів, організації інтерв'ю чи дискусій в ефірі, спрямованих на відстежування виконання Угоди, проведення передбачених нею реформ та роз'яснення їхньої суті для аудиторії.

 

Отримати посібник можна в офісі «Інтерньюз-Україна» з 10.00 до 18.00 за адресою: вул. Ризька 15, Київ, Україна, 04112. Необхідно попередньо зробити замовлення по телефону: 044-458-44-40 або e-mail: info@internews.ua.  

 

Нагадаємо, у червні Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і її регіональна філія Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) представили посібник «Безпека та солідарність журналістів в Україні 2014: Посібник для журналістських об'єднань у кризових ситуаціях».

 

На початку 2015 року НСЖУ і НМПУ спільно з Міністерством внутрішніх справ України та за сприяння Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні випустили  посібник, присвячений взаємодії правоохоронних органів і журналістів під час масових заходів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду