detector.media
12.08.2015 12:12
Вийшов друком посібник «Інтерньюз-Україна» для журналістів, які пишуть про євроінтеграцію
Вийшов друком посібник «Інтерньюз-Україна» для журналістів, які пишуть про євроінтеграцію

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Українського медійного проекту» (У-Медіа), що реалізується «Інтерньюз Нетворк» в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), підготувала видання «Асоціація з ЄС у ваших медіа: посібник для журналістів». Про це повідомляється на сайті громадської організації.

Автором посібника став оглядач «Газети по-українськи» Анатолій Марциновський.

 

Посібник має на меті дати журналістам розуміння базових для професійного висвітлення тематики речей, уміння відрізнити важливу інформацію від другорядної та спекуляцій, зорієнтуватись у джерелах інформації та коментарів. У ГО підкреслили, що це є особливо важливим з впровадженням Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

 

«Попри складні для України часи нині вона вперше за понад 20 років незалежності має шанс на реальну, а не декларативну євроінтеграцію, отож сьогодні євроінтеграція переходить у площину конкретних внутрішніх реформ та змін. Євроінтеграційна тематика від абстрактної для багатьох медіа дипломатичної матерії стає цілком практичною - це означає нові можливості для журналістів та нову відповідальність, адже роль засобів масової інформації у реалізації європейського курсу країни є однією з ключових», - зазначили в «Інтерньюз-Україна».

 

Друковане видання має допомогти журналістам у підготовці матеріалів, організації інтерв'ю чи дискусій в ефірі, спрямованих на відстежування виконання Угоди, проведення передбачених нею реформ та роз'яснення їхньої суті для аудиторії.

 

Отримати посібник можна в офісі «Інтерньюз-Україна» з 10.00 до 18.00 за адресою: вул. Ризька 15, Київ, Україна, 04112. Необхідно попередньо зробити замовлення по телефону: 044-458-44-40 або e-mail: info@internews.ua.  

 

Нагадаємо, у червні Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і її регіональна філія Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) представили посібник «Безпека та солідарність журналістів в Україні 2014: Посібник для журналістських об'єднань у кризових ситуаціях».

 

На початку 2015 року НСЖУ і НМПУ спільно з Міністерством внутрішніх справ України та за сприяння Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні випустили  посібник, присвячений взаємодії правоохоронних органів і журналістів під час масових заходів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY