Журналіст «Дорожнього контролю» стверджує, що з ним намагаються розправитися через військкомат

Журналіст «Дорожнього контролю» стверджує, що з ним намагаються розправитися через військкомат

1 Липня 2015
3018

Журналіст «Дорожнього контролю» стверджує, що з ним намагаються розправитися через військкомат

3018
Журналіст «Дорожнього контролю» стверджує, що з ним намагаються розправитися через військкомат
Журналіст «Дорожнього контролю» стверджує, що з ним намагаються розправитися через військкомат

Активіст-журналіст видання «Дорожній контроль - Захід» Олег Орленко стверджує, що військоммат Шепетівки (Хмельницька область) почав ним цікавитися після того, як він опублікував на YouТube відео, де зафіксоване порушення правил прокурором міста Владиславом Піонтковським. Про це повідомляється на сайті видання.

 

«Два тижні тому виклав на свій відео канал в ютубі відеоролик, на якому Шепетівський прокурор Владислав Піонтковський, користуючись своїм службовим становищем, припаркував свій автомобіль прямо на перехресті та вийшов в магазин за цигарками. Через два дні до мене завітали працівники воєнкомату. Збіг обставин? Мабуть, що ні. Почали заходити  двічі на день, та найбільш дратувало те, що після дев'ятої вечора. Спочатку говорили, що уточнюють списки, потім сусідам розповідали, що принесли повістку, але нічого не віддавали», - каже журналіст.

 

Пан Орленко вважає, що таким чином працівники військкомату намагалися чинити моральний тиск на його батьків, а йому самому не телефонували, хоча знали номер телефону. Тому він вирішив сам зв'язатися з ними.

 

«Знайшов номер представника військкомату з призовної комісії. Зателефонувавши до нього, я сильно здивувався почутому. Він, не знаючи, що я фіксую розмову, повідомив, що: "...Відносно тебе надійшла команда з області, не знаю, з ким ти сварився чи не сварився". Це все він розповів сам, я навіть в нього нічого не запитував. Висновок. Не дивлячись на те, що нещодавно Президент України вніс корективи за відповідальність стосовно журналістського переслідування, незаконне зловживання службовим становищем продовжуються. Образливо те, що люди борються за краще майбутнє, а посадові особи, які мають зв'язки, вирішують проблеми незаконним шляхом», - каже Олег Орленко.

 

«Дорожній контроль - Захід» також повідомив, що журналіст нещодавно переніс операцію видалення зв'язок на коліні.

 

«Тому навряд чи посадовцям вдасться виставити цю історію, як спробу втекти від мобілізації. Через рік після Революції Гідності, цей випадок стане лакмусовим папірцем, який покаже чи готове суспільство миритись із свавіллям посадових осіб. Факт провопорушення зафіксовано, факт тиску на журналіста також. Якщо після цього ніхто не позбудеться посади, то, певно, люди на Майдані гинули дарма», - зазначає редакція.

 

«Детектор медіа» намагатиметься отримати коментарі прокуратури та військоммату Шепетівки.

 

Нагадаємо, блогер  В'ячеслав Поїздник з Дніпропетровська у березні заявив, що його мобілізували до Збройних Сил України (ЗСУ) з ініціативи тих, кого не влаштовувала його діяльність громадського журналіста. За його словами, повістку він отримав одразу післі завершення розслідування щодо незаконних дій міліції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду