Дніпропетровський блогер В’ячеслав Поїздник припускає, що його мобілізували після розслідування щодо місцевої міліції

Дніпропетровський блогер В’ячеслав Поїздник припускає, що його мобілізували після розслідування щодо місцевої міліції

12 Березня 2015
3830
12 Березня 2015
16:09

Дніпропетровський блогер В’ячеслав Поїздник припускає, що його мобілізували після розслідування щодо місцевої міліції

3830
Дніпропетровський блогер В’ячеслав Поїздник припускає, що його мобілізували після розслідування щодо місцевої міліції
Дніпропетровський блогер В’ячеслав Поїздник припускає, що його мобілізували після розслідування щодо місцевої міліції

Блогер  В'ячеслав Поїздник з Дніпропетровська вважає, що його мобілізували до Збройних Сил України (ЗСУ) з ініціативи тих, кого не влаштовувала його діяльність громадського журналіста-розслідувача. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на  регіональну представницю ІМІ Зою Красовську.

 

В'ячеслав Поїздник є активістом руху «ЗОВ», що здійснює громадський контроль за діями правоохоронців.  В інтерв'ю він розповів, що вважає, що його мобілізації до лав ЗСУ посприяли ті, кому він «заважав». «У мене серйозне переконання, що я в армію йду за чиїмось проханням, щоб я тут не заважав людям, зокрема з міліції», - сказав пан Поїздник.

 

За його словами, повістку він отримав одразу післі завершення розслідування щодо незаконних дій міліції. «Ми почали розслідування по "Пріус", знайшли 7 машин, які куплені як службові, але міліція використовує їх у приватних цілях. Після того, як одному з міліцейських начальників виписали третю догану (четверта - відразу ж звільнення), через два дні мені прийшла повістка. Можливо, це збіг. У військкоматі я заїкнувся, що мені повістка відразу після розслідування прийшла, і мєнти зрадіють, що мене в місті не буде. Воєнком, не знаю, підіграв  або проговорився: "Так, приблизно так і було"», - розповів В'ячеслав Поїздник.

 

Друзі пропонують В'ячеславу Поїзднику спробувати працювати у лавах ЗСУ за фахом. «Я запитав, кажуть, ніби як такої посади військкора немає. Але мені лінки кидають, що набирають військових кореспондентів, що Міністерству оборони потрібні журналісти. Але я так припускаю, що журналісти, яких набирає Міноборони, будуть писати те, що подобається міністерству. Навіть, якщо мені запропонують бути якимось військкором і писати про армію тільки добре - я відмовлюся», - зазначив він.

 

Нагадаємо, у Дніпропетровську проведено службову перевірку дій правоохоронця, який 4 січня забороняв місцевому блогеру В'ячеславу Поїзднику вести зйомку у Індустріальному райвідділі міліції, і оголошено догану за неправомірні дії. 

 

24 лютого блогер з Дніпропетровська В'ячеслав Поїздник направив позов до Індустріального райсуду міста з вимогою, аби канал російський телеканал «Россия 1» компенсував йому понад 24 тис. грн. за порушення авторських прав.

 

19 листопада 2014 року до сусідів дніпропетровського блогера, активіста громадського руху «ЗОВ», журналіста-фрілансера В'ячеслава Поїздника завітали невідомі і збирали інформацію про нього.

 

22 грудня 2013 року на журналіста В'ячеслава Поїздника у Дніпропетровську напали невідомі в момент, коли він фіксував на відео наслідки ДТП. Журналіст каже, що представився і показав редакційне посвідчення, однак це не допомогло: його повалили на землю і стали бити ногами. Розслідуючи інцидент, міліція не визнала, що В'ячеслав Поїздник є журналістом. У січні 2014 року дане кримінальне провадження було закрите. За даними з міліції, у ході досудового слідства «не було встановлено факту перешкоджання його законній професійній діяльності».

 

10 жовтня минулого року стало відомо, що розслідування  нападу на блогера й журналіста-фрілансера В'ячеслава Поїздника продовжиться.  11 листопада у Дніпропетровську біля будівлі Індустріального районного суду невідомі особи в камуфляжній формі та з нашивками МВС перешкоджали роботі кількох телевізійних знімальних груп, на місці події також був В'ячеслав Поїздник.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3830
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей Ефремов
3339 дн. тому
Ну а что, нормальный способ давления. Скажут что просто совпадение. Как и в случае с обл.прокурором херсонской области, Богданом Подубинским. Читал в Прокурорской правде, что поводом для его отставки, может послужить передача земель херсонщины, агрокоролю Вадатурскому, который лоббирует свои интересы через АП. А Подубинский, возможно просто стал преградой, за что и получает порцию компромата и грязных публикаций в СМИ. Так и здесь, менты просто отомстили Поизднику, таким вот изощрённым способом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду