Журналіст «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від ордену  «За заслуги»

Журналіст «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від ордену «За заслуги»

4 Червня 2015
2311

Журналіст «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від ордену «За заслуги»

2311
Журналіст «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від ордену  «За заслуги»
Журналіст «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від ордену  «За заслуги»

Журналіст інтернет-видання «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від відзнаки Президента України - ордена «За заслуги». Про це він 4 червня повідомив у своєму Facebook.

 

Журналіст зазначив, що йому подзвонили з Адміністрації президента Петра Порошенка і повідомили, що вирішили відмовитися від «радянського рудимента» «заслужений журналіст» і замість нього нагородити декількох військових кореспондентів орденами «За заслуги». Відзначимо, що у журналістському середовищі давно точаться дискусії щодо доцільності існування звання «заслуженого журналіста України».

 

«Я відмовився, і ось чому. Перш за все, ні в якому разі не хочу засуджувати колег, які в ці дні приймають або будуть приймати з рук влади нагороди, почесні грамоти та інші речі - це їх право. Моє право дотримуватися моїх власних принципів, які не дозволяють вступати у близькі відносини з владою. Ми по різні сторони барикад: журналіст і влада», - написав пан Шуклінов.

 

На його думку, кращою нагородою для журналіста стане забезпечення журналіста можливістю вільно працювати в демократичній країні.

 

«Мушу визнати, що перший рік президента засвідчив його прихильність принципам свободи слова. Так, є маса приводів для критики. Але сьогодні ми говоримо про журналістику, так що треба віддати належне - журналісти мають право сьогодні в Україні говорити те, що думають», - додав журналіст.

 

Він наголосив, що і досі в Україні все ще відбуваються напади на журналістів, а чиновники «продовжують мовчазно шкіритись у відповідь на журналістські запити». На думку Петра Шуклінова, на це не можна закривати очі.

 

«І сьогодні гарна можливість нагадати владі: ви повинні працювати і захищати інтереси держави і суспільства. А нагороджувати журналістів ви не повинні. Нагороджувати журналістів має громада. Прості українці, наша аудиторія: читачі, телеглядачі, радіослухачі, наші брати по боротьбі за кращу країну. Саме вони повинні бути опорою для журналістики. І кращої нагороди, ніж визнання суспільства, неможливо собі уявити», - резюмує журналіст.

 

Нагадаємо, 3 червня, напередодні Дня журналіста, Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак нагородив журналістів відомчими грамотами, подяками та відзнаками. Серед нагороджених - журналіст ТСН каналу «1+1» Олександр Моторний, кореспонденти програми «Подробности» Роман Бочкала і Геннадий Вівденко.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2311
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду