detector.media
04.06.2015 15:21
Журналіст «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від ордену «За заслуги»
Журналіст «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від ордену  «За заслуги»

Журналіст інтернет-видання «Ліга.net» Петро Шуклінов відмовився від відзнаки Президента України - ордена «За заслуги». Про це він 4 червня повідомив у своєму Facebook.

 

Журналіст зазначив, що йому подзвонили з Адміністрації президента Петра Порошенка і повідомили, що вирішили відмовитися від «радянського рудимента» «заслужений журналіст» і замість нього нагородити декількох військових кореспондентів орденами «За заслуги». Відзначимо, що у журналістському середовищі давно точаться дискусії щодо доцільності існування звання «заслуженого журналіста України».

 

«Я відмовився, і ось чому. Перш за все, ні в якому разі не хочу засуджувати колег, які в ці дні приймають або будуть приймати з рук влади нагороди, почесні грамоти та інші речі - це їх право. Моє право дотримуватися моїх власних принципів, які не дозволяють вступати у близькі відносини з владою. Ми по різні сторони барикад: журналіст і влада», - написав пан Шуклінов.

 

На його думку, кращою нагородою для журналіста стане забезпечення журналіста можливістю вільно працювати в демократичній країні.

 

«Мушу визнати, що перший рік президента засвідчив його прихильність принципам свободи слова. Так, є маса приводів для критики. Але сьогодні ми говоримо про журналістику, так що треба віддати належне - журналісти мають право сьогодні в Україні говорити те, що думають», - додав журналіст.

 

Він наголосив, що і досі в Україні все ще відбуваються напади на журналістів, а чиновники «продовжують мовчазно шкіритись у відповідь на журналістські запити». На думку Петра Шуклінова, на це не можна закривати очі.

 

«І сьогодні гарна можливість нагадати владі: ви повинні працювати і захищати інтереси держави і суспільства. А нагороджувати журналістів ви не повинні. Нагороджувати журналістів має громада. Прості українці, наша аудиторія: читачі, телеглядачі, радіослухачі, наші брати по боротьбі за кращу країну. Саме вони повинні бути опорою для журналістики. І кращої нагороди, ніж визнання суспільства, неможливо собі уявити», - резюмує журналіст.

 

Нагадаємо, 3 червня, напередодні Дня журналіста, Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак нагородив журналістів відомчими грамотами, подяками та відзнаками. Серед нагороджених - журналіст ТСН каналу «1+1» Олександр Моторний, кореспонденти програми «Подробности» Роман Бочкала і Геннадий Вівденко.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY