Стець прагне ліквідувати Держкомтелерадіо - Комітет свободи слова не заперечує

Стець прагне ліквідувати Держкомтелерадіо - Комітет свободи слова не заперечує

10 Грудня 2014
3730

Стець прагне ліквідувати Держкомтелерадіо - Комітет свободи слова не заперечує

3730
Стець прагне ліквідувати Держкомтелерадіо - Комітет свободи слова не заперечує
Стець прагне ліквідувати Держкомтелерадіо - Комітет свободи слова не заперечує

Новопризначений міністр інформаційної політики Юрій Стець виступає за ліквідацію Державного комітету телебачення і радіомовлення. Про це він заявив сьогодні, 10 грудня, на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики.

 

Відповідаючи на запитання голови парламентського комітету Вікторії Сюмар, яким він бачить майбутнє Держкомтелерадіо, з яким у Міністерства інформаційної політики можуть збігатися функції і який є конституційним органом, пан Стець заявив: «Що стосується конституційного органу, яким є Держкомтелерадіо, то зміни функціонування цієї інституції приймаються Верховною Радою, для цього потрібно 300 голосів... Нам буде важко зібрати 300 голосів і впроваджувати ці зміни. Але я буду вдячний депутатам, якщо вони знайдуть 300 голосів і ліквідують цей орган».

 

За його словами, після прийняття і набуття чинності законом «Про суспільне телебачення і радіомовлення України», впровадження якого заплановано на наступний рік і буде одним із завдань Міністерства інформаційної політики, Держкомтелерадіо більше не буде потрібен.

 

Водночас Юрій Стець вважає, що знайти 300 голосів народних депутатів для зміни Конституції в частині ліквідації Держкомтелерадіо буде складно.

 

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики погодилися з ідеєю пана Стеця. Зокрема, Богдан Онуфрик («Блок Петра Порошенка») запропонував, щоб Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики виступив ініціатором ліквідації Держкомтелерадіо.

 

 

Нагадаємо, перед призначенням міністром інформаційної політики народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Юрій Стець заявив, що нове Міністерство із справ інформаційної політики, ініціатором якого він виступає, не може бути створено на базі Держкомтелерадіо через те, що Комітет «втрачає всі свої функції» після вступу у дію закону про Суспільне мовлення».

 

Водночас голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко нагадав, що коли у березні цього року медіаспільнота рекомендувала його в Держкомтелерадіо, було визначено п'ять пріоритетів у законодавчому забезпеченні функціонування медіасфери: створення суспільного телерадіомовлення, роздержавлення друкованих державних і комунальних ЗМІ, розширення зони доступу до публічної інформації, посилення гарантій професійної діяльності журналістів, прозорість медіа власності. «Створення Мінінформу ми не обговорювали», - зауважив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду