Браво, Ганапольський!

16 Вересня 2016
737
16 Вересня 2016
10:04

Браво, Ганапольський!

737
Одне з найяскравіших телевізійних вражень минулого літа, яке так і не виходить із пам'яті.
Браво, Ганапольський!

Канал «News Onе», програма Матвея Ганапольського, тема — Надія Савченко у Страсбурзі, в ПАРЄ. Дзвінки глядачів, які мають відповідати на запитання: чи правильно зробили, що включили Савченко до української делегації? Формулювання, взагалі-то, на межі фолу — адже до складу делегації у ПАРЄ її було включено ще тоді, коли її утримували в російській в'язниці, — то що ж, тепер треба було її взяти й виключити?

Але саме таке формулювання загострювало відповіді глядачів — то й добре.

Дзвінок із Одеси. Розлючений глядач: «Савченко нельзя было включать! Она — убийца! Она убивала мирных жителей! И весь режим — убийцы!» й далі щось подібне. Ганапольський намагається з'ясувати, звідки така впевненість: «А откуда вы знаете, что она — убийца? Ах, вам дорнбасские знакомые рассказывали? А они это видели сами?» Марно — глядач упевнений і переконаний, ніхто й ніщо не здатні змусити його замислитися.

Одразу ж після того — інший дзвінок, теж з Одеси: «Савченко — убийца! И весь нынешний режим — убийцы!»

І тут Ганапольський міняє тактику: «А, понятно,“злочинний режим”. Вам в Радикальную партию надо вступить!»

Так, це теж було на межі фолу. Але ж як красиво — однією фразою поставити на місце одразу двох опонентів, одразу дві ідейні течії, що видають себе за протилежні, — прокремлівську та «радикальну»!  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду