detector.media
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
16.09.2016 10:04
Браво, Ганапольський!
Одне з найяскравіших телевізійних вражень минулого літа, яке так і не виходить із пам'яті.

Канал «News Onе», програма Матвея Ганапольського, тема — Надія Савченко у Страсбурзі, в ПАРЄ. Дзвінки глядачів, які мають відповідати на запитання: чи правильно зробили, що включили Савченко до української делегації? Формулювання, взагалі-то, на межі фолу — адже до складу делегації у ПАРЄ її було включено ще тоді, коли її утримували в російській в'язниці, — то що ж, тепер треба було її взяти й виключити?

Але саме таке формулювання загострювало відповіді глядачів — то й добре.

Дзвінок із Одеси. Розлючений глядач: «Савченко нельзя было включать! Она — убийца! Она убивала мирных жителей! И весь режим — убийцы!» й далі щось подібне. Ганапольський намагається з'ясувати, звідки така впевненість: «А откуда вы знаете, что она — убийца? Ах, вам дорнбасские знакомые рассказывали? А они это видели сами?» Марно — глядач упевнений і переконаний, ніхто й ніщо не здатні змусити його замислитися.

Одразу ж після того — інший дзвінок, теж з Одеси: «Савченко — убийца! И весь нынешний режим — убийцы!»

І тут Ганапольський міняє тактику: «А, понятно,“злочинний режим”. Вам в Радикальную партию надо вступить!»

Так, це теж було на межі фолу. Але ж як красиво — однією фразою поставити на місце одразу двох опонентів, одразу дві ідейні течії, що видають себе за протилежні, — прокремлівську та «радикальну»!  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY