detector.media
13.11.2013 10:49
Керівник «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський: звільнення журналістів з Forbes – провокація
Керівник «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський: звільнення журналістів з Forbes – провокація

Юрій Ровенський, генеральний директор компанії «ВЕТЕК-Медіа», яка здійснює операційне управління медіахолдінгом UMH group,  вважає звільнення журналістів видання «Forbes Украина» провокацією для власного піару. Про це йдеться у заяві «ВЕТЕК-Медіа».

 

«Вважаю, що заяви цієї групи журналістів - логічне завершення провокаційної поведінки колишніх і нинішніх журналістів і редакторів, націленого на отримання особистих PR- дивідендів. Виходячи з мого великого досвіду в медіабізнесі, вважаю, що дана заява - результат протиріч всередині редакції журналу і амбіцій окремих співробітників, які прагнуть до додаткових преференцій», - зазначив він.

 

В ексклюзивному коментарі «Детектор медіа» Юрій Ровенський додав, що вважає суперечності всередині редакції українського Forbes стандартною ситуацією, на яку реагувати методом колективного звільнення безглуздо: «Це більше походить на шантаж, який не прийнятний ні в якому бізнесі - в тому числі і в медіабізнесі. Тому нічна заява групи журналістів українського Forbes стала для нас несподіваною і неприємною звісткою. Купуючи медіахолдинг і підписуючи ліцензійну угоду з власниками бренду Forbes, ми повною мірою усвідомлювали всю повноту відповідальності за створення високоякісного інформаційного продукту у відповідності зі стандартами одного з найвпливовіших ділових видань світу. І усвідомлюємо її зараз».

 

За його словами, серйозні зміни у будь-якій організації неминуче викликають опір.

 

«Це закон менеджменту, який повсюдно підтверджується життєвими прикладами. Процес неприйняття закономірний, він відбувається на психологічному рівні, так як змінюються цілі і стимули для подальшого розвитку, руйнують сформовані в колективі підвалини, стереотипи, - сказав пан Ровенський. -  Однак, на другому етапі, коли починається реалізація поставлених завдань, все поступово стає на свої місця. І, нарешті, на третьому етапі, коли з'являються перші позитивні результати, процес розвитку входить в нормальне русло і забезпечується висхідна тенденція розвитку».

 

Також Юрій Ровенський запевнив, що керівництво і власник медіахолдингу беруть на себе зобов'язання неухильно дотримуватися трудового законодавства України та умови ліцензійної угоди, підписаної з власником бренду Forbes.

 

«Ми приймемо всі необхідні від нас заходи для зміцнення авторитету журналу в Україні, і докладемо максимум зусиль, щоб видання відповідало світовим стандартам і очікуванням читацької аудиторії», - додав пан Ровенський.

 

Головний редактор українського  Forbes Михайло Котов, як йдеться у заяві «ВЕТЕК-Медіа», вважає, що  конфлікт всередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції. Також він наголошує, що вчинок журналістів та редакторів йому не зрозумілий ще й тому, що заява про звільнення з'явилась напередодні підписання угоди про незалежність редакційної політики, домовленість про яку було досягнуто минулого тижня.

 

«В українському Forbes достатньо професійних журналістів і редакторів. Це великий колектив, і ми відповідальні за кожного. Вирішення окремих журналістів - це їх особисте рішення. Ми повинні працювати однією командою», - сказав він.

 

Нагадаємо, пізно увечері 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення. Як ідеться в заяві, причина звільнення - спроби змінити редакційну політику видання.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журнал «Forbes Украина» входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group і журналістів українського Forbes.

 

Редакцію  журналу «Forbes Украина» після інформації про зміну власника залишили влітку головний редактор Володимир Федорін,  кореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу «Forbes Украина» Юлія Белінська.

 

Після оголошення про закриття угоди купівлі-продажу UMH Group журналісти редакції журналу «Forbes Украина» створили осередок Незалежної медіапрофспілки України. Головою осередку, який об'єднав 18 редакторів і кореспондентів (більше двох третин творчого колективу), обрали редактора журналу Владислава Головіна.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY