detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
29.02.2024 16:40
Ірина Андрейців залишає посаду шеф-редакторки в Агенції медійного росту «Або»
Ірина Андрейців залишає посаду шеф-редакторки в Агенції медійного росту «Або»
Журналістка розповіла «Детектору медіа» про те, що спонукало її завершити роботу в редакції «Вечора».

Журналістка і редакторка Ірина Андрейців повідомила на своїй фейсбук-сторінці, що залишає посаду шеф-редакторки напряму тематичних медіа Агенції медійного росту «Або». Цю інформацію Ірина підтвердила у коментарі «Детектору медіа», а також поділилася своїм баченням того, які виклики чекають на її наступницю чи наступника.

«Часом слід відпускати тих, кого любиш. Я вирішила піти з команди «Вечора», оскільки відчуваю, шо дала їй все, що могла. Далі потрібен інший керівник на інші задачі, аби проект досягнув заслуженого успіху.

Люблю прощатися так – з усмішками, піцою і обіймами. Цю команду журналістів збирала понад пів року, тож вболіватиму всім серцем. Чи шкодую, що пішла на цю авантюру понад рік тому? Ні разу», — написала Ірина.

Відповідаючи на уточнююче питання «Детектора медіа» про те, що спонукало її завершити роботу в редакції «Вечора», Ірина дала зрозуміти, що для неї підійшов час вчергове визначитись, чим саме вона хоче займатися в межах журналістики.

«Я не відчуваю в собі сил і компетенцій у питаннях продажів та маркетингу в медіа, — сказала Ірина, назвавши це головною причиною свого рішення звільнитися. — Всі роки до цього я займалася виключно контентом та роботою з командами журналістів. І зрештою зрозуміла, що саме цими цільово і хочу займатись».

Андрейців також назвала кілька цінних уроків, які отримала під час запуску з нуля видання «Вечір» та щоденної роботи над його розвитком.

«Надважливий урок: якщо я коли-небудь ще створюватиму медіа з нуля, там точно зі старту будуть не тільки журналісти й SMM, але й одразу ті, хто відповідатиме за його монетизацію, маркетинг, тощо. Рік існування проекту чітко показав, що класні журналісти в команді і креаторка — це круто, але цього замало, аби проект вижив», — сказала Ірина.

Вона висловила вдячність агенції «Або» за можливість креативити, але зауважила, що «креатив має балансуватися цифрами та аналізом ринку».

«Ми цього не зробили, хоча про це думали. У “Вечорі” ми давали величезний простір для експериментів, але не поєднали це з даними. Дарма», — вважає Ірина.

У коментарі нашій редакції вона також окреслила своє бачення того, які задачі доведеться розв’язувати тому, хто прийде на її посаду.

«Побудувати бренд “Вечора”, який стане завдяки цьому впізнаваний і приваблюватиме партнерів та аудиторію, яка буде готова платити за сервіс, — так Ірина бачить головний виклик для свого наступника. — Зробити це не лише на основі інтуїції, а таки провести відповідні дослідження і відштовхуватися від них. Думати набагато ширше, аніж “класний контент на сайт і соцмережі”. Для бізнес-успіху цього замало».

Що ж до свого наступного місця роботи, Ірина відповіла, що остаточного рішення ще не ухвалила.

Читайте також:

Ірина Андрейців — журналістка, редакторка. Працювала у «Детекторі медіа», «Українській правді. Життя». У вересні 2020 року очолила проєкт Liga.Life, який запустило інтернет-видання Liga.net. У грудні 2022-го через особисті причини та професійні розбіжності з редакцією залишила Liga.net і того ж місяця стала шеф-редакторкою напряму тематичних медіа Агенції медійного росту «Або».

У березні 2023 року під керівництвом Ірини Андрейців агенція «Або» запустила нове медіа «Вечір», присвячене всьому, що стосується життя після 18:00.

Фото: фейсбук-сторінка Ірини Андрейців

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY