detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
05.01.2024 19:38
МКІП зареєструвало 31 претендента у члени Наглядової ради УКФ
МКІП зареєструвало 31 претендента у члени Наглядової ради УКФ
Серед них 20 заявників від закладів культури та 11 від громадських об’єднань.

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що отримало 31 запит на реєстрацію в конкурсі на членство в оновленій Наглядовій раді Українського культурного фонду — одного з органів управління УКФ.

Серед претендентів 20 — від закладів культури та 11 — від громадських об’єднань, заявки надійшли чи не з усіх областей України, а також із Києва, йдеться у повідомленні МКІП. Серед тих, кого зареєстрували у Мінкульті, — 21 чоловік та 10 жінок, за віковою ознакою переважають претенденти в категорії 45–49 років. Прийом документів тривав з 26 жовтня до 26 грудня 2023 року.

Попередній склад Наглядової ради сформували наприкінці 2020 року, її повноваження спливають у січні 2024-го. 

Рейтингове інтернет-голосування з обрання представників закладів культури та громадських об’єднань до складу Наглядової ради УКФ стартує 8 січня. 

Голосувати за новий склад Наглядової ради уповноважені 103 особи від громадських об’єднань та 102 особи від закладів культури з 23-х областей України та столиці. Найбільше уповноважених — з міста Києва, Київської та Харківської областей. Їх реєстрація тривала з 30 листопада до 26 грудня 2023 року. 

Строк повноважень Наглядової ради УКФ становить три роки. 

Склад Наглядової ради Фонду формується з осіб, компетентних у сфері культури, які мають бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, є визнаними фахівцями у сфері своєї професійної діяльності. Водночас членами Наглядової ради не можуть бути особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. 

Рада складається з 9 осіб: двох із них визначає Президент України, ще двох —  МКІП. Також дві особи мають бути представниками закладів культури, обраними шляхом рейтингового інтернет-голосування, інші дві особи є представниками громадських об’єднань, також обраними шляхом інтернет-голосування.

Голова Фонду, згідно зі своєю посадою, є членом ради.

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», у грудні 2023-го Український культурний фонд презентував Стратегію діяльності на 2024–2027 роки.

У червні 2023-го стало відомо, що журналіст і музикант гурту «Хамерман знищує віруси» Альберт Цукренко виграв суд проти Українського культурного фонду, який у лютому 2022-го виключив його зі списку кандидатів в експерти через нібито порушення моральних норм. Суд визнав, що рішення Наглядової ради УКФ виключити Цукренка зі списку кандидатів в експерти не було законним, неупередженим та обʼєктивним, і зобов'язав Фонд відшкодувати завдану журналістові моральну шкоду.

У січні минулого року Український культурний фонд спільно з Українським інститутом національної пам'яті оголосив про запуск ЛОТ «Дослідження історико-культурної спадщини України» для підтримки дослідників російської пропаганди.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY