detector.media
30.10.2023 23:00
Росія скасувала сканкції проти екснардепа та власника каналу «Наш» Мураєва, якого СБУ підозрює у державній зраді
Росія скасувала сканкції проти екснардепа та власника каналу «Наш»  Мураєва, якого СБУ підозрює у державній зраді
Про це повідомило російське пропагандистське ЗМІ.

Російський уряд скасував санкції щодо ексдепутата Верховної Ради Євгена Мураєва, якого СБУ підозрює у державній зраді.

«Кабмін РФ виключив колишнього депутата Верховної Ради Мураєва зі списку осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи», — йдеться у повідомленні російського пропагандистського «РИА Новости».

Як відомо, у липні 2023 року Служба безпеки зібрала доказову базу і повідомила про підозру в держзраді власнику каналу «Наш», колишньому народному депутату, лідеру забороненої проросійської партії «Наші» Євгену Мураєву, який причетний до підривної діяльності проти України

7 листопада 2018 року в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш», власником якого став батько на той час народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

Телеканал перезапустили в грудні 2019 року на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365». Власником ТОВ «Наш 365» є трудовий колектив.

У червні 2021-го Мураєв заявив, що передає управління каналу «Наш» трудовому колективу.

У вересні 2021 року суд відкрив два провадження щодо анулювання ліцензій каналів «Наш» та «Максі ТВ» (юридичні особи ТОВ «Наш 365» і ТОВ «Наша Прага»), що належали Мураєву.

У січні 2022 року у пресі з’явились повідомлення, що Служба безпеки України готує документи для внесення в санкційний список телеканалу «Наш».

11 лютого 2022-го РНБО України запровадила санкції проти телеканалу «Наш» екснардепа Євгена Мураєва.

У червні 2022 року суд заборонив проросійську партію Мураєва «Наші».

У червні 2023-го Нацрада анулювала ліцензії семи каналів Мураєва, Шуфрича та Медведчука.

За даними «Української правди», Мураєв виїхав з України у травні 2022 року. Журналісти з’ясували, що він із сім’єю живе у Відні та іноді буває у Братиславі.

Фото: «Громадське»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY