detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
24.10.2023 16:10
Молдова заблокує ще 22 російські пропагандистські інтернет-портали
Молдова заблокує ще 22 російські пропагандистські інтернет-портали
Раніше в Молдові вже заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik.

У Молдові заблокують 22 російські інтернет-портали. Відповідний указ 24 жовтня підписав голова Служби інформації та безпеки країни (СІБ) Александр Мустяц, повідомляє молдовське агентство NewsMaker.

В указі йдеться, що СІБ має право вносити зміни до списків онлайн-джерел, доступних у країні для перегляду. Зокрема, це стосується «інформації, яка надходить від органів державної влади держави, яка перебуває у військовому конфлікті і визнана державою-агресором».

Так, у Молдові планують заблокувати доступ до таких сайтів: RT, «Звезда», «Царьград», НТВ, ВДТРК, Рен-ТВ, «Мир», «РТР-Планета», «Вести», ТВЦ, «Спас-ТВ» та інші.

Нагадаємо, в грудні 2022 року Комісія з надзвичайних ситуацій уряду Молдови призупинила дію ліцензій шести телеканалів з метою «захисту національного інформаційного простору та запобігання ризику дезінформації»: TV6, Orhei TV, Primul in Moldova, Accent TV, NTV Moldova і RTR Moldova. 

У березні 2023 року у Молдові заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik. 13 вересня з Молдови депортували керівника російського пропагандистського агентства Sputnik Moldova Віталія Денисова, заборонивши йому в’їзд у країну на 10 років. Як з’ясував The Insider, Денисов, імовірно, є кадровим офіцером 72-го центру спеціальної служби ГРУ Росії, який займається збором інформації із закордонних резидентур російської розвідки та поширює інформаційні фейки на закордонну аудиторію.

У липні 2023 року уряд Молдови схвалив створення Центру стратегічних комунікацій та протидії дезінформації «Патріот».

Ілюстрація: dip.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY